Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν 100 εκατ. δολάρια για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες προσφύγωνΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021, 06:35

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι αποδέσμευσε ποσό περίπου εκατό δισεκ. δολαρίων για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες που συνδέονται με τις ροές προσφύγων και μεταναστών εξαιτίας της κρίσης στο Αφγανιστάν.

Τα κεφάλαια αυτά μπορεί να αξιοποιηθούν είτε μονομερώς, είτε στο πλαίσιο πολυμερών πρωτοβουλιών, διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί προκειμένου να «αντιμετωπιστούν επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες» των Αφγανών μεταναστών και προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων των χιλιάδων διερμηνέων και άλλων βοηθητικών του αμερικανικού στρατού που επιδιώκουν να ωφεληθούν από πρόγραμμα το οποίο προβλέπει τη μετεγκατάστασή τους στις ΗΠΑ με ειδικές βίζες.

Τα αμερικανικά στρατεύματα αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν στα τέλη του Αυγούστου, ενώ η χώρα έχει μετατραπεί σε θέατρο επίθεσης ευρείας κλίμακας των Ταλιμπάν κι εκφράζονται φόβοι πως θα ενσκήψει ανθρωπιστική κρίση.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτίμησαν πρόσφατα πως περίπου ο μισός από τον πληθυσμό 39 εκατομμυρίων του Αφγανιστάν έχει ανάγκη βοήθεια και απηύθυναν έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει οικονομικά τη χώρα της Ασίας.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021, 06:35Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει