Οι ΗΠΑ διατάσσουν να αποχωρήσει το διπλωματικό προσωπικό τους που δεν είναι απαραίτητοΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022, 03:51

Η διπλωματία των ΗΠΑ διέταξε τους υπαλλήλους της που δεν κρίνονται απόλυτα απαραίτητοι για τη λειτουργία της πρεσβείας και τα μέλη των οικογενειών τους να εγκαταλείψουν το Μάλι, «λόγω του αυξημένου κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων σε περιοχές όπου συχνάζουν δυτικοί».

Στην ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει πως η πρεσβεία των ΗΠΑ «συνεχίζει να έχει περιορισμένη δυνατότητα να προσφέρει βοήθεια για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης σε αμερικανούς πολίτες στο Μάλι».

«Τρομοκρατικές και ένοπλες οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν απαγωγές και επιθέσεις στο Μάλι» και μπορεί να βάλουν στο στόχαστρο «νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, χώρους λατρείας, ξένες διπλωματικές αποστολές και άλλες τοποθεσίες όπου συχνάζουν δυτικοί», κατά το κείμενο.

Το Μάλι, έγινε στόχος δύο στρατιωτικών πραξικοπημάτων τον Αύγουστο του 2020 και τον Μάιο του 2021. Η πολιτική κρίση συνδυάζεται με τη σοβαρή κρίση ασφαλείας αφότου ξέσπασαν, το 2012, εξεγέρσεις αυτονομιστών και αιματηρές επιθέσεις τζιχαντιστών στον βορρά.

Την Τετάρτη, τουλάχιστον 15 στρατιωτικοί και τρεις πολίτες σε τρεις συντονισμένες επιθέσεις αποδιδόμενες σε «τρομοκράτες», μια εκ των οποίων διαπράχθηκε κοντά στην πρωτεύουσα. Οι ενέργειες του είδους έφθασαν τις έντεκα σε μια εβδομάδα.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022, 04:01Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει