Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο για ναρκωτρομοκρατία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 10:34

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν  κατηγορίες εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro για «ναρκωτικά-τρομοκρατία».

Το έργο είναι γνωστό, καθώς ο πρώην ηγέτης του Παναμά Manuel Noriega είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες για να ακολουθήσει η  αμερικανική εισβολή πριν από 30 χρόνια.

Ο Maduro και 14 σημερινοί και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Βενεζουέλας κατηγορήθηκαν την Πέμπτη από δικαστήρια στη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Μαδούρο και οι συνεργάτες του συνωμότησαν με κολομβιανούς αντάρτες να «πλημμυρίσουν» τις ΗΠΑ με κοκαΐνη, μεταφέροντας το ναρκωτικό στις αμερικανικές ακτές αεροπορικώς και από τη θάλασσα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ σε συνέντευξη Τύπου δεν προσκόμισε στοιχεία για κατασχέσεις ναρκωτικών, αλλά ισχυρίστηκε ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν παρατηρήσει τη λειτουργία εμπορίας ανθρώπων στην Κεντρική Αμερική.

Το State Department προσέφερε $ 15 εκατομμύρια για τον Maduro, μαζί με κέρδη έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με πέντε πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της Βενεζουέλας.

Το State Department  «διερευνά όλες τις επιλογές» για να συλλάβει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Εκτός από την ενδεχόμενη εξέλιξη απαγωγής του από την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, ο Barr είπε μόνο ότι οι αμερικανικές αρχές θα μπορούσαν να δράσουν καθώς ο Maduro και οι συνεργάτες του ταξιδεύουν.  .

 

Πληροφορίες από RT.com

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 10:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει