Οι ΗΠΑ μελετούν τα δεδομένα της νέας μετάλλαξης για ταξιδιωτικές απαγορεύσειςΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, 16:26

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα ότι η επιβολή απαγόρευσης των πτήσεων από τις χώρες της νότιας Αφρικής αποτελεί πιθανότητα και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκεντρώνουν στοιχεία για την νέα παραλλαγή του SARS-COV-2.

Δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για διακοπή των πτήσεων.

«Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνουμε ό,τι έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο, να αποκλείσουμε τα ταξίδια από την Νότια Αφρική και συναφείς χώρες», δήλωσε ο δρ Φάουτσι στο CNN.

«Αυτό είναι βεβαίως κάτι που σκεφτόμαστε και κάνουμε ετοιμασίες για να εφαρμόσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τα πάντα για την προστασία των Αμερικανών. Αλλά θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει βάση για να γίνει αυτό», είπε.

«Είναι προφανές ότι μόλις βρούμε περισσότερες πληροφορίες θα λάβουμε μία απόφαση το ταχύτερο δυνατόν».

Ο Άντονι Φάουτσι πρόσθεσε ότι αμερικανοί επιστήμονες θα συνομιλήσουν με τους συναδέλφους τους στην Νότια Αφρική σήμερα σχετικά με την νέα παραλλαγή που ονομάζεται B.1.1.529 και έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την μεταδοτικότητα και την ικανότητά της να ξεπερνά τους φραγμούς ανοσίας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, είπε.

Οι αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο αντέδρασαν με ανησυχία στον εντοπισμό της νέας παραλλαγής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία ενίσχυσαν τους συνοριακούς ελέγχους, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η παραλλαγή είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε να μην ληφθούν εσπευσμένα ταξιδιωτικά μέτρα και η Νότια Αφρική ανακοίνωσε ότι η επιβολή ταξιδιωτικών μέτρων από το Λονδίνο φαίνεται βιαστική.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, 16:26Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει