Οι Θεσσαλοί Αξιωματικοί για την επίθεση Μπέου στον Διοικητή της Τροχαίας

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου κ. ΜΠΕΟΥ Αχιλλέα σε βάρος του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βόλου κατά τη χθεσινή (02-01-2015) συνέντευξη τύπου. Η ανοίκεια επίθεση με υβριστικές και απαξιωτικές δηλώσεις σε βάρος του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αστυνόμου Α΄ ΚΟΥΛΟΥΡΗ Αθανάσιου υπερβαίνει κατά πολύ την ενδεχομένως κατανοητή αντίδραση του κ. Δημάρχου στη δύσκολη θέση που βρίσκεται να δικαιολογήσει ότι ακόμη και μέχρι σήμερα (03-01-2015) το πρωί απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.

Οι αρμοδιότητες των Υπηρεσιών σε περιπτώσεις έντονων- ακραίων καιρικών φαινομένων προβλέπονται στα σχετικά σχέδια πολιτικής προστασίας. Η Τροχαία έχει την ευθύνη για τη διακοπή ή εκτροπή της κυκλοφορίας όταν οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, την απαγόρευση κίνησης των οχημάτων χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων όταν τούτο απαιτείται και την παροχή συνδρομής στα εκχιονιστικά μηχανήματα. Ο αποχιονισμός των οδών δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της Τροχαίας, αλλά σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Επισημαίνεται ότι το διάστημα αυτό, το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται πολύ μεγάλο οδικό δίκτυο (η Ε.Ο. Βόλου- Λάρισας, η Ε.Ο. Βόλου- Φαρσάλων, ο άνω και κάτω κλάδος Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς και το οδικό δίκτυο του Δήμου Βόλου), παρείχε συνδρομή και σε Υπηρεσίες άλλων Ο.Τ.Α. οι οποίοι ενήργησαν σύμφωνα με τα σχέδια της πολιτικής προστασίας και με την αγαστή συνεργασία επετεύχθησαν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Στη χώρα μας είναι προσφιλής η τακτική να κατηγορείται η Αστυνομία για παραλείψεις (ή και πράξεις) άλλων φορέων, κρατικών ή Ο.Τ.Α., δοθέντος του γεγονότος ότι εμπλέκεται ως συναρμόδια σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της κοινωνικο-οικονομικής ζωής, αλλά οι προσωπικές επιθέσεις σε βάρος συγκεκριμένου Αξιωματικού ξεπερνούν κάθε όριο ηθικής και λογικής.

Η αποποίηση ευθυνών παραπέμπει στη τακτική του καπετάνιου του NORMAN ATLANTIC ο οποίος «κατηγορεί όλους τους άλλους…».

Καλή χρονιά με υγεία και προκοπή.

Για το Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΓΑΠΙΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Αστυνόμος Α’

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αστυνόμος Α’

Διαβάστε περισσότερα:

Αχ. Μπέος: Την Τρίτη επικεφαλής θα είμαι εγώ (Video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει