Οι κάτοικοι του Τενεσί θα μπορούν να οπλοφορούν χωρίς άδειαΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 07:37

Το Τενεσί προστίθεται στις πολλές αμερικανικές πολιτείες όπου οι κάτοικοι προσεχώς θα έχουν τη δυνατότητα να οπλοφορούν χωρίς άδεια, καθώς ο κυβερνήτης Μπιλ Λι υπέγραψε το σχετικό νομοσχέδιο.

Με βάση τον νόμο αυτό, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, οι περισσότεροι πολίτες άνω των 21 ετών που έχουν νόμιμα στην κατοχή τους όπλα θα επιτρέπεται να τα φέρουν δημόσια χωρίς να χρειάζονται άδεια.

Ο κυβερνήτης Λι ανέφερε μέσω Twitter ότι υπέγραψε τον νόμο διότι «δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο για τους νομοταγείς πολίτες του Τενεσί να ασκούν τα δικαιώματά τους δυνάμει της 2ης Τροπολογίας του Συντάγματος» των ΗΠΑ, ευχαριστώντας το πολιτειακό κοινοβούλιο αλλά και τη National Rifle Association, τον παντοδύναμο οργανισμό που υπερασπίζεται την οπλοκατοχή, για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.

Η National Rifle Association είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ του νόμου. Ωστόσο οι υπηρεσίες επιβολής της τάξης στο Τενεσί πρόβαλαν αντίσταση στο κείμενο, προειδοποιώντας πως υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε αύξηση των εγκλημάτων με τη χρήση πυροβόλων όπλων και να εκθέσει αστυνομικούς σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, 31 γενικά επιτρέπουν την οπλοφορία («open carry») σε δημόσιους χώρους χωρίς άδεια, αν και απαγορεύεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην καθεμία.

Ο κυβερνήτης Λι υπέγραψε τον νόμο την ημέρα που ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε στοχευμένα μέτρα για να περιοριστούν η διάδοση των πυροβόλων όπλων και η μάστιγα των μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ. Ο κ. Μπάιντεν χαρακτήρισε «επιδημία» τη βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων. «Κάθε ημέρα σε αυτή τη χώρα, πυροβολούνται 316 άνθρωποι, ενώ εκατόν έξι πεθαίνουν» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, αξιώνοντας από το αμερικανικό Κογκρέσο να προωθήσει αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 08:14Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει