Οι Κούρδοι παρέδωσαν στην Γαλλία 12 ορφανά παιδιά από οικογένειες τζιχαντιστώνΔώδεκα ορφανά παιδιά από οικογένειες τζιχαντιστών παραδόθηκαν σήμερα σε γαλλική αντιπροσωπεία από τις κουρδικές αρχές της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Τα 12 παιδιά, το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι 10 ετών, διέμεναν σε καταυλισμούς στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου έχουν διαφύγει δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις κατά του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι Κούρδοι αξιωματούχοι παρέδωσαν «12 ορφανά παιδιά γαλλικής καταγωγής που προέρχονται από οικογένειες του Ισλαμικού Κράτους σε μια αντιπροσωπεία του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών», δήλωσε ο Αμπντελκαρίμ Όμαρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της κουρδικής αρχής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην περιοχή Άιν Ίσα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και προσέθεσε ότι δύο ορφανά παιδιά ολλανδικής καταγωγής παραδόθηκαν επίσης σε κυβερνητική αντιπροσωπεία της χώρας τους.

Μέχρι σήμερα, στη Γαλλία έχουν επαναπατριστεί λίγα ορφανά παιδιά, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι τριών ετών. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 450 Γάλλοι πολίτες που είχαν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται στη φυλακή ή σε καταυλισμούς προσφύγων.

Αφού ανέκτησαν τον έλεγχο του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία, έπειτα από μια επιχείρηση που υποστηρίχθηκε από τον διεθνή συνασπισμό δυνάμεων υπό την Ουάσινγκτον, οι Κούρδοι και Άραβες μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανακήρυξαν στις 23 Μαρτίου την ήττα του “χαλιφάτου” του Ισλαμικού Κράτους.

Οι κουρδικές αρχές διοικούν τους καταυλισμούς στην βορειοανατολική Συρία όπου ζουν χιλιάδες γυναίκες και παιδιά ξένων τζιχαντιστών.

Εδώ και αρκετούς μήνες οι κουρδικές αρχές ζητούν τον επαναπατρισμό των γυναικών και των παιδιών ξένων τζιχαντιστών και έχουν δραστηριοποιηθεί πάνω στο θέμα αυτό.

Δύο Αμερικανίδες και έξι παιδιά, από οικογένειες που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, επαναπατρίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Επίσης ορφανά παιδιά παραδόθηκαν στη Νορβηγία και περίπου 150 γυναίκες και παιδιά στο Ουζμπεκιστάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 12:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει