Οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ να συμπεριλάβουν και τα νομικά πρόσωπα-ιδιοκτήτες


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 15:45

Να μην εξαιρούνται οι επαγγελματίες ακινήτων από τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επικείμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορούν νέες μειώσεις φόρων, ο κ. Μίχαλος επισήμανε:

«Οι προαναγγελίες που έχουν γίνει για νέες μειώσεις φόρων θα πρέπει να συμπεριλάβουν και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ όχι μόνο στα φυσικά πρόσωπα αλλά και στα νομικά πρόσωπα, που πέρυσι αδικήθηκαν και αποκλείστηκαν από τη μεσοσταθμική μείωση του 22%.

»Φέτος, όμως, και με δεδομένη τη διόγκωση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μια γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα επαγγελματικά ακίνητα είναι άκρως επιτακτική.

»Εταιρείες που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων, εμπορικών, βιοτεχνικών, βιομηχανικών χώρων, logistics κ.λπ., δεν συμπεριελήφθησαν πέρυσι στις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, άρα το κόστος του φόρου ακινήτων σε αυτό το κομμάτι έχει μείνει περίπου στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το σύνολο των εσόδων από ΕΝΦΙΑ για νομικά πρόσωπα το 2018 ήταν 450 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2019 465 εκατ. ευρώ.

»Θέλουμε να πιστεύουμε ότι φέτος η αδικία αυτή θα διορθωθεί και, σε συνδυασμό με τις προαναγγελθείσες άρα αναμενόμενες μειώσεις της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, θα δοθεί μια φορολογική ανάσα στη χειμαζόμενη, από την πανδημία, αγορά».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 15:49

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει