Οι μητέρες και τα παιδιά αρνούνται να αποβιβαστούν από το πλοίο Alan KurdiΟι ιταλικές αρχές πρότειναν σήμερα να απομακρύνουν δύο παιδιά και τις μητέρες τους από το πλοίο της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye που μεταφέρει 64 μετανάστες, όμως οι γυναίκες αρνήθηκαν να αποβιβαστούν χωρίς τους συζύγους τους.

«Οι γυναίκες και τα παιδιά αρνούνται να κατέβουν από το πλοίο. Δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλό ταξίδι για το Βερολίνο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, σε ανακοίνωσή του.

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι υπεύθυνη για τους μετανάστες, επειδή το πλοίο Alan Kurdi φέρει γερμανική σημαία και ανήκει σε γερμανική οργάνωση. Το Alan Kurdi βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης σε διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα.

Σήμερα το απόγευμα, Ρώμη και Βερολίνο συμφώνησαν να αποβιβαστούν στην Ιταλία τα δύο παιδιά, ηλικίας ενός και έξι ετών, μαζί με τις μητέρες τους και μια έγκυο γυναίκα.

«Το να χωριστούν οι μητέρες και τα παιδιά από τους πατέρες χωρίς βάσιμο λόγο συνιστά χωρισμό οικογενειών και συναισθηματικό βασανιστήριο», αντέδρασε η Sea-Eye.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί χρήστες υπενθύμισαν ότι η προάσπιση της οικογένειας και των αξιών της αποτελούσε κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του Σαλβίνι.

Από το Βερολίνο, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών εξήγησε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη «να αναλάβει το μέρος» που της αναλογεί και να παραλάβει ορισμένους από τους 64 μετανάστες, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συμφωνίας, όπως έχει γίνει πολλές φορές μέχρι σήμερα, αφότου η Ιταλία έκλεισε τα λιμάνια της για τα πλοία που διασώζουν μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης.

Σύμφωνα με τη Sea-Eye, 47 γερμανικές πόλεις έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν τους μετανάστες αυτούς.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, 22:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει