Οι μικρομεσαίοι δεν αντέχουν άλλα βάρη

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι ψηφίστηκε -και μάλιστα με ευρεία πολιτική συναίνεση- η αναμόρφωση του κατώτατου μισθού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ι. Χατζηθεοδοσίου. 

Εξάλλου, σημειώνει, «ήταν και μέρος της πρότασής μας προς την Πολιτεία, σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η καταναλωτική δυνατότητα των πολιτών, προκειμένου να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις.

Θέλω να θυμίσω όμως ότι το δεύτερο σκέλος της πρότασης που είχαμε καταθέσει, αφορούσε στην ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, κάτι που δεν είδαμε να συμβαίνει.

Οφείλω να επισημάνω ακόμα μία φορά ότι χωρίς να μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις, η πλειοψηφία τους θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση. Ειδικά οι μικρομεσαίοι δεν αντέχουν άλλα βάρη και αυτό πρέπει να το κατανοήσει πλήρως όλο το πολιτικό σύστημα.

Θέλω να πιστεύω ότι γρήγορα θα δούμε θετικές εξελίξεις στο θέμα της ελάφρυνσης των βαρών, καθώς υπάρχει και κυβερνητική δέσμευση γι’ αυτό. Μπορεί το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας να αποτελεί πρόοδο, όμως θα πρέπει να κοιτάμε τη “μεγάλη εικόνα” και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διάσωση και ενίσχυση των επιχειρήσεών μας, που πάνω τους θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία για την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς της. Όταν συζητάμε ή προωθούμε το οποιοδήποτε μέτρο, θα πρέπει να το βλέπουμε συνδυαστικά και όχι αποσπασματικά. Με ημίμετρα δεν μπορεί να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη», καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει