Οι Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας για τις προσαγωγές αντιφασιστών στην παραλία του Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών και την παρεμπόδιση της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο κέντρο του Βόλου έγιναν σήμερα το πρωί πάνω από 60 προσαγωγές αντιφασιστών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην παραλία του Βόλου με τη δικαιολογία διανομής τροφίμων σε πολίτες. Αυτό αποδείκνυε και η μεγάλη αστυνομική δύναμη που συγκεντρώθηκε στο Βόλο, απέναντι σε ένα πλήθος διαδηλωτών που δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και μετά από τη διαμαρτυρία τους έξω από το αστυνομικό τμήμα, συνέχισαν ειρηνικά την πορεία τους.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και των αρχών να προστατεύσουν τη Χρυσή Αυγή και να περιορίσουν το δικαίωμα έκφρασης και διαμαρτυρίας των πολιτών. Η Έλενα Δημητρίου, δικηγόρος, μέλος των Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας, δήλωσε: “σε συνέχεια της αστυνομικής αυθαιρεσίας στην πόλη του Βόλου, όπου στην τελευταία πορεία του Πολυτεχνείου κακοποιήθηκε από αστυνομικούς με χτυπήματα από γκλομπς στο κεφάλι διαδηλωτής που κατέληξε με 9 ράμματα στο Νοσοκομείο, έρχεται σήμερα η προσαγωγή 60-70 ατόμων στην Ασφάλεια. Ατόμων που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα και στερήθηκαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να έρθουν σε επαφή με συνηγόρους την ίδια στιγμή που τα άτομα της Χρυσής Αυγής που διαπράττουν αδικήματα απολαμβάνουν ασυλίας από τις αστυνομικές αρχές…”.

Η Βασιλική Νάκου, εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων σημειώνει: “Οι εκφοβιστικές ενέργειες των αρχών προφανώς και δεν αρμόζουν με τον τίτλο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκτός αν στην προστασία τα κριτήριά τους είναι τόσο επιλεκτικά όσο και αυτά στις προσφορές της Χρυσής Αυγής. Όσο για τις παραπλανητικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της Χρυσής Αυγής, αυτές πρέπει να τις καταδικάσει ο ίδιος ο λαός του Βόλου, ανακαλώντας από τη μνήμη του τι σημαίνει ναζισμός και απαξιώνοντας με ειρηνικό και μη βίαιο τρόπο ό,τι προσφέρουν οι νεοναζιστές για να γίνουν συμπαθείς”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει