Οι προτάσεις της ΚΟΕ για την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 14:48

Τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση των ομαδικών προπονήσεων στα αθλήματα της υδατοσφαίρισης και της καλλιτεχνικής κολύμβησης απέστειλε η ΚΟΕ στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Σε ό,τι αφορά το πόλο, η ομοσπονδία προτείνει να επιτραπούν οι συνασκήσεις αθλητών με χρήση μπάλας, τα σουτ προς τον τερματοφύλακα, καθώς και ασκήσεις τακτικής, όχι όμως η πραγματοποίηση «οικογενειακών διπλών». Η ΚΟΕ προτείνει επίσης να επιτραπεί για τις αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης η εκτέλεση ασκήσεων ή τεχνικής σε εξειδίκευση, δεξιότητα και οι χορογραφίες σε ομαδικό επίπεδο.

Παράλληλα, με αφορμή και την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, η κολυμβητική ομοσπονδία ζητάει από την Πολιτεία να ανάψει το «πράσινο φως» για να επανέλθουν στις προπονήσεις τα παιδιά των προαγωνιστικών κατηγοριών (ηλικίες 9-12 ετών), επισημαίνοντας τον κίνδυνο, αν τα παιδιά αυτά παραμείνουν ανενεργά ως τον Σεπτέμβριο, να χαθεί το 50-60% αυτών.

Τέλος, ενόψει του επόμενου σταδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, η ΚΟΕ αιτείται να αυξηθεί ο μέγιστος αριθμός αθλητών/τριών που μπορούν να προπονούνται σε κάθε διαδρομή κολυμβητηρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 14:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει