Οι προτάσεις των κομμάτων για τους εκλέκτορες του Ομοσπονδιακού προέδρουΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021, 05:07

Ενόψει της εκλογής του Ομοσπονδιακού Προέδρου στις 13 Φεβρουαρίου 2022, τα κόμματα προτείνουν ήδη τις προσωπικότητες οι οποίες θα συμμετάσχουν, εκτός από τους βουλευτές, στο σώμα των εκλεκτόρων, την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Πρασίνων στο Βερολίνο πρότεινε τον διακεκριμένο λοιμωξιολόγο Κρίστιαν Ντρόστεν, επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité, ενώ οι Πράσινοι της Έσσης πρότειναν τη μικροβιολόγο Σάντρα Τσίζεκ από τη Φρανκφούρτη. Και οι δύο επιστήμονες έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί στη γερμανική κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) της Βαυαρίας πρότεινε τον διεθνή ποδοσφαιριστή Λέον Γκορέτσκα, ο οποίος έκανε λόγο για «μεγάλη τιμή» και τόνισε ότι «καθώς η πρόσκληση ήρθε από τον συμπρόεδρο του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ, δεν μπορούσα να αρνηθώ». Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) αναμένεται να ανακοινώσουν τους δικούς τους εκλέκτορες την επόμενη εβδομάδα.

Παλαιότερα, μέλη της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης είχαν διατελέσει μεταξύ άλλων ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας Ότο Ρεχάγκελ και ο πρώην προπονητής της εθνικής Γερμανίας Γιοάχιμ Λεβ.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021, 05:08Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει