Οι πρώτες ναυαγοσώστριες ρίχνονται στα κύματα με στόχο την ισότηταΟι κολυμβητές που τυχόν βρεθούν σε κίνδυνο στα παράλια της Γεωργίας στη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να βιώσουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία αυτό το καλοκαίρι, το να τους σώσει μία γυναίκα.

Έως και 20 ναυαγοσώστριες θα ξεκινήσουν από το Σάββατο να περιπολούν τις γεμάτες κόσμο παραλίες, συνδράμοντας το έργο των ανδρών συναδέλφων τους για την περίοδο των διακοπών, έγινε την Παρασκευή γνωστό από την αρχή διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών της χώρας.

Η αρχή χαιρέτισε την όλη πρωτοβουλία ως ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ισότητα των φύλων στη συντηρητική πρώην Σοβιετική δημοκρατία, όμως η ομάδα των ναυαγοσωστριών, όλες τους κάτω των 20 ετών φοιτήτριες από την Ναυτική Ακαδημία το Μπατούμι, θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για την αναγνώριση του έργου τους.

Οι φωτογραφίες με τις επίδοξες ναυαγοσώστριες κατά τη διάρκεια της προπόνησής του δημοσιεύτηκαν αυτήν την εβδομάδα στο Διαδίκτυο και σύντομα έγιναν viral με τα σχόλια να ποικίλουν.

Πολλοί αποδοκίμασαν την εξωτερική εμφάνισή τους, εξέφρασαν αμφιβολίες για τη φυσική κατάστασή τους ή προέβησαν σε διόλου κολακευτικές συγκρίσεις με τις λαμπερές πρωταγωνίστριες της διάσημης τηλεοπτικής σειράς του 1990 Baywatch, όπου συχνά τις βλέπαμε να τρέχουν σε αργή κίνηση στις παραλίες της Καλιφόρνιας φορώντας αποκαλυπτικά μαγιό.

«Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν ότι αυτές οι γυναίκες δεν μοιάζουν με την Πάμελα Άντερσον» είπε η ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών Μπάια Παταράια στο Thomson Reuters Foundation.

Ωστόσο, υπήρξαν και θετικές αντιδράσεις, καθώς πολλοί χρήστες ευχήθηκαν καλή τύχη στις νέες ναυαγοσώστριες.

«Η πρόκληση για εμένα ήταν να σώσω τις ζωές άλλων ανθρώπων και να καταρρίψουμε τα στερεότυπα» σημείωσε η Κριστίνα Ντιντμανίντζε, μία από τις ναυαγοσώστριες.

«Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να το κάνω», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ, Thomson Reuters Foundation


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019, 02:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει