Οι πρώτες παρτίδες δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca θα εισαχθούν στην Ιαπωνία από τις ΗΠΑΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 08:00

Οι πρώτες παρτίδες δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό θα φτάσουν στην Ιαπωνία από εργοστάσια στις ΗΠΑ και όχι από την Ευρώπη, όπως προβλεπόταν αρχικά, ενημέρωσε η ιαπωνική θυγατρική της εταιρείας την Asahi Shimbun.

Η εταιρεία σκόπευε αρχικά να εισαγάγει αδιάλυτες ποσότητες του προϊόντος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως οι Βρυξέλλες επέβαλαν αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό στα τέλη Ιανουαρίου, εξήγησε στέλεχος της ιαπωνικής θυγατρικής της αγγλοσουηδικής εταιρείας αρμόδιο για τα εμβόλια σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα.

Μια εκπρόσωπος της AstraZeneca επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι πλέον το σχέδιο της εταιρείας, ερωτηθείσα σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σταδιακά, το εμβόλιο θα αρχίσει να παράγεται στην ίδια την Ιαπωνία, αφού δοθεί έγκριση από τις ιαπωνικές ρυθμιστικές Aρχές, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Μάιο.

Το στέλεχος της ιαπωνικής θυγατρικής της AstraZeneca, ο Τόμου Τανάκα, δεν διευκρίνισε πόσες δόσεις είναι διαθέσιμες στην Ιαπωνία επί του παρόντος.

Η Daiichi Sankyo Co ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι άρχισε την παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca εγχωρίως.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σκοπεύει να αγοράσει 120 εκατ. δόσεις, που αρκούν για να εμβολιαστούν 60 εκατομμύρια πολίτες. Περίπου 90 εκατ. δόσεις θα παραχθούν εντός της χώρας από τις Daiichi Sankyo, JCR Pharmaceuticals και άλλους εταίρους.

Η ΕΕ αποφάσισε να περιορίσει τις εξαγωγές εμβολίων που παράγονται στα κράτη μέλη της για να εξασφαλίσει διαθεσιμότητα δόσεων.

Αν και το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει ακόμη λάβει άδεια επείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει μέρος των δόσεων που παράγονται στην επικράτειά της, ώστε να μπορούν να διατεθούν αμέσως μόλις εξασφαλιστεί η έγκριση του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA).


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 08:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει