Οι πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας «γελοιοποιούν» το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, 23:57

Οι πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας “γελοιοποιούν” το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατήγγειλε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Η διπλωμάτης κατηγόρησε, χωρίς να τις κατονομάσει, την Κίνα και τη Ρωσία που έχουν δεσμούς με την Πιονγκγιάνγκ, “δύο μέλη αυτού του Συμβουλίου, ότι παρείχαν στη Βόρεια Κορέα προστατευτική κάλυψη” και ότι “ενέδωσαν για να δικαιολογήσουν τις επανειλημμένες παραβιάσεις της Βόρειας Κορέας και να της επιτρέψουν να γελοιοποιήσει το Συμβούλιο” Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η Βόρεια Κορέα παραβιάζει πολλά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών με το πρόσφατο μπαράζ εκτοξεύσεων πυραύλων, δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν να συνεδριάσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητήσει τις ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ.

“Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες”, δήλωσε η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ στο δίκτυο MSNBC σε συνέντευξή της την Πέμπτη. “Παραβιάζουν πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, 23:57Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει