Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν και τρίτη πρωτεύουσα επαρχίας στο Αφγανιστάν

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021, 10:03

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν και τρίτη πρωτεύουσα επαρχίας στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν μια τρίτη πρωτεύουσα επαρχίας στο Αφγανιστάν, όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι σήμερα, Κυριακή.

Οι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Σαρ-ε-Πουλ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο βόρειο Αφγανιστάν, έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών μαχών με τον αφγανικό στρατό, δήλωσαν δύο μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, ο Ασαντουλάχ Χουράμ και ο Μοχαμάντ Νουρ Ραχμάνι.

Και οι δύο αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι οι Ταλιμπάν έχουν καταλάβει όλες τα κυβερνητικά κτήρια, όπως το γραφείο του κυβερνήτη και το αρχηγείο της αστυνομίας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν βρει καταφύγιο σε ένα στρατόπεδο, το οποίο όμως επίσης πολιορκείται από τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με τους συμβούλους, με τον Ραχμάνι να δηλώνει ότι οι αντάρτες ρίχνουν όλμους εναντίον του.

Την Παρασκευή οι αντάρτες κατέλαβαν τη Ζαράνζ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νιμρόζ στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Ιράν. Πρόκειται για την πρώτη πρωτεύουσα επαρχίας που κατέλαβαν από την έναρξη της εφόδου τους τον Μάιο, ενημέρωσε τοπικός αξιωματούχος.

Στη συνέχεια, το Σάββατο οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πόλη Σεμπεργκάν στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζαουζάν.

Εξάλλου, σήμερα σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται στην Κουντούζ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο βόρειο Αφγανιστάν, μεταξύ των ανταρτών και του αφγανικού στρατού.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021, 10:03

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει