Οι Ταλιμπάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο της ΚαμπούλΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021, 22:45

Οι Ταλιμπάν απέκτησαν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου στο Αφγανιστάν. Αυτό δήλωσαν νωρίτερα δύο ανώτεροι διοικητές των Ταλιμπάν, που βρίσκονται πλέον στην Καμπούλ.

Και ενώ μέχρι στιγμής η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αφγανική κυβέρνηση στα social media διακινείται ένα βίντεο με την αναφορά ότι πρόκειται για τις πρώτες εικόνες που δείχνουν τους Ταλιμπάν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, στην Καμπούλ.

 

Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Γάνι, ο οποίος δέχεται σφοδρή κριτική καθώς στην ουσία δεν προέβαλε καμία αντίσταση στους ισλαμιστές με δήλωση Τύπου που αναρτήθηκε στο Facebook, δηλώνει ότι έφυγε από τη χώρα για να μην υπάρξει αιματοχυσία και υποστηρίζει ότι αν έμενε χιλιάδες πολίτες θα είχαν σκοτωθεί και η πόλη της Καμπούλ θα είχε καταστραφεί.

Ολόκληρη η δήλωση του Γάνι:

«Στο όνομα του Αλλάχ, ο πιο ελεήμων, ο πιο ελεήμων Αγαπητοί συμπατριώτες! Σήμερα, βρέθηκα μπροστά σε μια δύσκολη επιλογή. Έπρεπε να σταθώ απέναντι στους ένοπλους Ταλιμπάν που ήθελαν να μπουν στο παλάτι ή να φύγω από την αγαπημένη χώρα στην οποία αφιέρωσα τη ζωή μου για την προστασία της τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αν όμως γινόταν αυτό, θα υπήρχαν αμέτρητοι συμπατριώτες μου μάρτρες και η Καμπούλ θα καταστρεφόταν.

Οι Ταλιμπάν αποφάσισαν να με απομακρύνουν, είναι εδώ για να επιτεθούν σε όλη την Καμπούλ και στους κατοίκους της. Για να αποφύγω την αιματοχυσία, σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερο να φύγω. Οι Ταλιμπάν έχουν κερδίσει με σπαθιά και όπλα και τώρα είναι υπεύθυνοι για την προστασία της τιμής της χώρας. Δεν κέρδισαν νόμιμα. Τώρα αντιμετωπίζουν μια νέα ιστορική δοκιμασία. είτε θα προστατεύσουν το όνομα και την τιμή του Αφγανιστάν είτε θα δώσουν προτεραιότητα αλλού. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται και ανησυχούν για το μέλλον.

Είναι απαραίτητο οι Ταλιμπάν να διαβεβαιώσουν όλο τον κόσμο και τις γυναίκες ότι θα διατηρήσουν την νομιμότητα και την ειρήνη. Να παρουσιάσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο και να το μοιράσουν με τους πολίτες. Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος μου.

Έχουμε να πούμε ακόμα πολλά για το μέλλον του τόπου. Ζήτω το Αφγανιστάν»


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021, 22:57

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει