Οι Τούρκοι δημοσιεύουν βίντεο με «αναχαίτιση» ελληνικού μαχητικούΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 17:20

Τις τουρκικές διαρροές και τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου διαψεύδουν κατηγορηματικά ελληνικές στρατιωτικές πηγές, που αναφέρουν ότι στην περιοχή υπάρχουν μεν μαχητικά F-16, αλλά ουδέποτε πέρασαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το «Τσεσμέ» και πολύ περισσότερο ουδέποτε πέταξαν «αερόφυλλα».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο «Ανατολή», τέσσερα F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας προσέγγισαν το «Τσεσμέ» που βρίσκεται στα δυτικά της Λήμνου, ενώ ένα ξ αυτών έριξε βολές στα δυο ναυτικά μίλια μακριά από το τουρκικό πλοίο. 

«Ήταν μια από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας. Δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στο πλαίσιο των κανονισμών. Η στάση, η απόφαση και η δουλειά που κάνουμε σε αυτό το πεδίο, είναι συγκεκριμένες. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει γι’ αυτό» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Εν τω μεταξύ, τουρκικό ειδησεογραφικό μέσο δημοσίευσε το βίντεο που θα δείτε, το οποίο, όπως ισχυρίζεται το μέσο, απεικονίζει την αναχαίτιση ελληνικού μαχητικού πάνω από το Τσεσμέ, από την τουρκική αεροπορία.

Δείτε το βίντεο:

 

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 17:25Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει