Οι τρεις ψαράδες έδειξαν ότι οι αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης είναι οικουμενικέςΤην αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλεια των αλλοδαπών ψαράδων που μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους έσωσαν πολλές ανθρώπινες ζωές το βράδυ της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, στις 23 Ιουλίου, εξήρε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της Περιφέρειας, με τους Ελ Χαΐμι Εμάντ, 50 ετών, Ιμπραχίμ Μούσσα Μαχμούντ, 46 ετών και Τζέκα Γκάνι, 35 ετών, που συνοδεύονταν από τις οικογένειές τους καθώς και τον πρόεδρο Αλιέων Νέας Μάκρης, Γιάννη Αθηναίο.

«Με τις πράξεις και την ανιδιοτέλειά τους έδειξαν ότι οι αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης δεν είναι αφηρημένες έννοιες. Είναι οικουμενικές αξίες που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή πέρα από εθνοτικές, φυλετικές, θρησκευτικές, γλωσσικές ή άλλες διακρίσεις», τόνισε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής.


Στη συνάντηση μετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας, Ερμίνα Κυπριανίδου καθώς και η εντεταλμένη για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, περιφερειακή σύμβουλος, Καλλιόπη Σταυροπούλου.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, είχε αποδοθεί τιμητικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που τους δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, η ελληνική Ιθαγένεια στους τρεις μετανάστες ψαράδες σε ένδειξη αναγνώρισης για την μέχρις αυτοθυσίας βοήθειά τους προς τους πυρόπληκτους, κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019, 03:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει