Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ΟΛΒ, Ένωση Ξενοδόχων & Ένωση Ενοικιαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι υποψήφιοι βουλευτές επισκέφθηκαν την Πέμπτη το πρωί τη λαϊκή αγορά της Νέας Ιωνίας όπου συνομίλησαν με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής καθώς και με εμπόρους για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εισπράττοντας την αισιοδοξία για την κατάληψη της τρίτης θέσης του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.

Στη συνέχεια, η κ. Σούλα Μπαρτζιώκα επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου όπου συνομίλησε με το Διευθύνων Σύμβουλου του Οργανισμού, κ. Ιωάννη Πρίγκο. Ο κ. Πρίγκος ενημέρωσε την κ. Μπαρτζιώκα για την πορεία του έργου εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος ασφαλείας λιμένος Βόλου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κώδικα ISPS το οποίο είναι υπό εκτέλεση και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ, επίσης, αναμένεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του τερματικού σταθμού της κεντρικής προβλήτας. Επιπλέον, επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα της κρουαζιέρας η οποία, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, παρουσιάζει αυξητική τάση, γεγονός για το οποίο κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες και είναι γνώστρια του θέματος η κ. Μπαρτζιώκα από τη θέση της δημοτικής συμβούλου και προέδρου του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής επί δημαρχίας κ. Πάνου Σκοτινιώτη. Τέλος, η κ. Μπαρτζιώκα δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην πίεση αποδοχής της μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που υπέβαλλε ο ΟΛΒ στην ΕΣΑΛ προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα των αμαξών που αποτελούν σημαντική τουριστική ατραξιόν στην παραλία του Βόλου.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης. Τα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν την ανάγκη ανάπτυξης και αξιοποίησης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με την προσέλκυση περισσοτέρων αεροπορικών εταιρειών αναφέροντας και το περιστατικό της αποχώρησης της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας, της Ryan Air. Στη συνέχεια, ανέφεραν το σοβαρό ζήτημα των «παραξενοδοχείων», ανέλυσαν τα προβλήματα της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν καθώς και τα προβλήματα απορρόφησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν τον ξενοδοχειακό χώρο. Οι υποψήφιοι βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα είναι στο πλευρό των ξενοδόχων οι οποίοι ζητούν την προβολή της περιοχής προκειμένου η βιομηχανία του τουρισμού να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική.

Τέλος, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων νομού Μαγνησίας, κ. Νίκο Κλειτσογιάννη, και με το μέλος του Δ.Σ., κ. Θανάση Σπύρου. Από τη μεριά τους, οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων δωματίων σημείωσαν τη σημασία του κοινωνικού τουρισμού που χάθηκε, γεγονός το οποίο αποτελεί τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη ενώ ανέφεραν την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία της χώρας αλλά και του νομού Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει