Οι χούλιγκαν διέσχισαν 1.474 χιλιόμετρα


Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια με θλιβερό απολογισμό ένα νεκρό φίλο της ΑΕΚ και πολλούς τραυματίες.

Η πορεία των περίπου 120 χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ προκαλεί πάρα πολλά ερωτήματα, καθώς έφυγαν οδικώς από την Κροατία, διανύοντας 1.474 χιλιόμετρα, προτού κάνουν “ντου” στο γήπεδο της ΑΕΚ και δολοφονήσουν τον οπαδό της ομάδας που βρισκόταν στο σημείο εκείνη την στιγμή.

Η διαδρομή από το Ζάγκρεμπ έως τη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με το google maps είναι μία απόσταση περίπου 1.480 χιλιομέτρων και περνάει από τη Θεσσαλονίκη.

Η διαδρομή των χούλιγκαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι Κροάτες χούλιγκανς διέσχισαν τρεις χώρες (Κροατία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία), περνώντας σύνορα, έφτασαν στην Ελλάδα και αφού διέσχισαν όλη τη χώρα βρέθηκαν στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας με σκοπό να κάνουν τα επεισόδια που σημειώθηκαν  το βράδυ της Δευτέρας.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό, παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή.

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες συναντήθηκαν με άλλους οπαδούς και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ποιοι είναι οι ακροδεξιοί χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ «Bad Blue Boys» που αιματοκύλησαν τη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που επιτέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι γνωστοί στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος σύνδεσμος έχει ακροδεξιά δράση και τα μέλη του έχουν τη φήμη των σκληρών που είναι έτοιμοι για όλα.

Το 1990, οι συγκεκριμένοι οπαδοί συμμετείχαν στα αιματηρά γεγονότα στο «Μαξιμίρ» λίγο πριν η Γιουγκοσλαβία βυθιστεί στο αίμα. Στο ντέρμπι του μίσους που έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων. Μετά τις πρώτες πολυκομματικές εκλογές στην Κροατία, υποστήριξαν μαζικά τον Φράνιο Τούτζμαν που μεθόδευσε την ανεξαρτητοποίηση από την Γιουγκοσλαβία.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη φρόντισαν για ακόμη μια φορά να σοκάρουν την Ευρώπη κάνοντας παρέλαση στο Μιλάνο. Εκείνη την μέρα, περίπου 4.000 ultras της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δημιούργησαν ανατριχιαστικές εικόνες, καθώς έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς στην πορεία τους στους δρόμους της πόλης, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα της ομάδας τους.

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει