Οι ψευδείς ειδήσεις για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Ρωσία προέρχονται από τη Δύση


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 16:40

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι προβοκατόρικες ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες αναφέρονται στην εξάπλωση του κορωνοϊού στη Ρωσία, προέρχονται κυρίως από τη Δύση, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Σε ό,τι αφορά αυτές τις προβοκατόρικες ψευδείς ειδήσεις, η FSB ( Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) αναφέρει σε έκθεσή της ότι προέρχονται από το εξωτερικό, αλλά αυτό δυστυχώς μας συνοδεύει πάντα», δήλωσε ο Πούτιν, αναφερόμενος στην εισήγηση της αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, η οποία αναφέρθηκε στις ψευδείς ειδήσεις που έχουν σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, «ο στόχος αυτών των ψευδών ειδήσεων είναι κατανοητός και συνίσταται στο να σπείρουν πανικό στον κόσμο» και το να τις αντιπαλέψεις είναι δυνατόν μόνο με μια συνολική και αξιόπιστη ενημέρωση των Ρώσων πολιτών. «Δόξα σοι ο Θεός, τίποτα το κρίσιμο δεν αντιμετωπίζουμε προς το παρόν, αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση. Σας παρακαλώ να φροντίσετε να υπάρχει αυτή η ενημέρωση», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η Γκόλικοβα δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται ψευδείς ειδήσεις σύμφωνα με τις οποίες στη Ρωσία υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και οι ρωσικές αρχές αποσιωπούν τα στοιχεία αυτά.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 16:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει