Οι ψηφοφόροι θέλουν έναν ισχυρό ηγέτη, έτοιμο να σπάσει τους κανόνες και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσειςΟι βρετανοί ψηφοφόροι θέλουν έναν ισχυρό ηγέτη, ο οποίος να προτίθεται να σπάσει τους κανόνες και να πιέσει για ευρείας κλίμακας μεταρρυθμίσεις καθώς η κρίση του Brexit που μετρά τρία χρόνια έχει οδηγήσει την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα σε χαμηλό 15ετίας.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της Hansard Society διαπίστωσε ότι το 54% των ψηφοφόρων θέλει έναν ισχυρό ηγέτη, έτοιμο να σπάσει τους κανόνες, ενώ το 72% απάντησε ότι το σύστημα έχει ανάγκη από «αρκετή» ή «μεγάλη» βελτίωση.

Η εμπιστοσύνη στο σύστημα είναι σε χαμηλό 15ετίας – από τότε δηλαδή που ξεκίνησε να πραγματοποιείται η έρευνα -χαμηλότερο ακόμη και από το 2009 που είχαν διαρρεύσει στον Τύπο πληροφορίες για τα προσωπικά έξοδα των βουλευτών με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλο σκάνδαλο.

«Οι πολίτες είναι απαισιόδοξοι σε σχέση με τα προβλήματα της χώρας και την πιθανή λύση τους με έναν μεγάλο αριθμό από αυτούς να προτίθεται να εξετάσει ριζοσπαστικές πολιτικές αλλαγές», αναφέρει η εταιρεία.

Μόλις το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς των βουλευτών για το Brexit.

Το δημοψήφισμα του 2016 έφερε στο φως ένα διαιρεμένο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα θέματα πέραν της συμμετοχής της ΕΕ και προκάλεσε έναν έντονο διάλογο για ζητήματα που κυμαίνονται από την απόσχιση και την μετανάστευση ως τον καπιταλισμό, την αυτοκρατορία και του τι σημαίνει να είναι κάποιος Βρετανός.

Ωστόσο, περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την αρχικά προγραμματισμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου κανένα ζήτημα δεν έχει επιλυθεί: παραμένει αβέβαιο πως, πότε και αν τελικά θα αποχωρήσει η χώρα από το μπλοκ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ της 30ης Νοεμβρίου και της 12ης Δεκεμβρίου από την Ipsos MORI.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 11:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει