Οι 6 στόχοι της ΕΛ.ΑΣ. στα ΕξάρχειαΤο τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την εθελοντική εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας – υπολογίζονται γύρω στα 40 – εκπνέει στις 6 Δεκεμβρίου, ενώ ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις, με μέλη του «Ρουβίκωνα» να θεωρούν ως «αιτία πολέμου» τα αστυνομικά αυτά σχέδια.

Κάποια από αυτά τα κτήρια βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου ήδη έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο στόχαστρο 6 κτήρια:

Το πρώτο κτίριο βρίσκεται στην οδό Στουρνάρη.

Το δεύτερο κτίριο είναι στην οδό Μπουμπουλίνας.

Σε αυτά τα δύο κτίρια βρίσκονται μέσα αλλοδαποί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όμως, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται μέσα σε αυτά δεν ξεπερνά τα 15 με 20 άτομα. 

Το τρίτο κτίριο είναι στην οδό Θεμιστοκλέους.

Το τέταρτο κτίριο βρίσκεται στην οδό Ζαΐμη.

Το πέμπτο κτίριο βρίσκεται στην οδό Μπενάκη και το έκτο στην οδό Δερβενίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα κτήρια έχουν λειτουργήσει και ως κρησφύγετα των αντιεξουσιαστών. 

 

Ρουβίκωνας: Αιτία πολέμου το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις

«Casus belli», δηλαδή «αιτία πολέμου», χαρακτήρισε ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» το τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτηρίων εντός 15 ημερών.

Το «στρατηγείο» του «Ρουβίκωνα» είναι η κατάληψη ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων, με τη συλλογικότητα να έχει απειλήσει και στο παρελθόν με επιθέσεις σε περίπτωση που εισβάλει η αστυνομία στο ΒΟΞ.

Το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» χαρακτήρισε αιτία πολέμου το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η διορία που ανακοίνωσε το υπουργείο λήγει την παραμονή της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει