Ολλανδία: Περίπου 500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετέφερε το Fremantle HighwayΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, 13:29

Το υπό παναμαϊκή σημαία φορτηγό πλοίο Fremantle Highway που φλέγεται ανοικτά των ακτών της Ολλανδίας από την νύκτα της Τρίτης μεταφέρει περί τα 500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πολύ περισσότερα από τα 25 στα οποία αναφέρθηκαν οι αρχικές πληροφορίες, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία .

Υπήρχαν 3.783 αυτοκίνητα επί του πλοίου, ανάμεσά τους 498 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δήλωσε εκπρόσωπος της K Line (Kawasaki Kisen Kaisha), που έχει ναυλώσει το πλοίο. Αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για τις μάρκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ούτε αν μεταξύ τους περιλαμβάνονται αυτοκίνητα ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στην ιστοσελίδα της ολλανδικής ακτοφυλακής αναφέρεται ότι το αίτιο της πυρκαγιάς είναι άγνωστο, αλλά πυροσβέστης ακούστηκε σε ηχητική καταγραφή του δικτύου RTL να λέει ότι «η φωτιά ξεκίνησε από μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου».

Η μπαταρίες ιόντων λιθίου καίγονται με διπλάσια ενέργεια από μία κανονική φωτιά και πηγές του ναυτιλιακού και του ασφαλιστικού τομέα δήλωσαν ότι η βιομηχανία δεν έχει αρθεί στο ύψος των κινδύνων.

Έρευνα διεξάγεται από την Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά και η Ολλανδία συμμετέχει στην έρευνα, ανακοίνωσε η Ολλανδική Υπηρεσία Ασφαλείας (Dutch Safety Board).

Το Fremantle Highway, μήκους 199 μέτρων, που εξακολουθεί να φλέγεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τις ολλανδικές ακτές, είχε αποπλεύσει από την Γερμανία και κατευθυνόταν προς την Αίγυπτο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, 13:29Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει