Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η συντήρηση οδών κύριου οδικού δικτύου πόλης Βόλου

Κώστας Αγοραστός: «Πραγματοποιήσαμε τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης για την ασφάλεια των πολιτών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η συντήρηση κύριων οδικών αρτηριών της πόλης του Βόλου προϋπολογισμού 134.516,72 ευρώ με πόρους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ). Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ πραγματοποιήθηκαν κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες για να μην δημιουργείται πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός:

«Με το έργο αυτό βελτιώσαμε την οδική ασφάλεια σε δρόμους της πόλης του Βόλου όπου το οδόστρωμα είχε παρουσιάσει φθορές λόγω της πολύχρονης χρήσης και του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου που διαχειρίζεται σε καθημερινή βάση. Στόχος μας ως αιρετή Περιφέρεια είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση των πόρων που μας διατίθενται για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής».

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΒΟΛΟΣ (3).JPG

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης δήλωσε: «Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων αξιολογώντας τις ανάγκες βελτίωσης του οδικού δικτύου, όχι μόνο του εθνικού και επαρχιακού αλλά και των κεντρικών αρτηριών των πόλεων εκτελεί τα απαραίτητα έργα για την ασφάλεια και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Είναι διαρκής η προσπάθειά μας για την εξεύρεση πόρων, προκειμένου να υλοποιούνται έργα στην περιοχή».

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν εργασίες συνολικής έκτασης 7.400 τ.μ. και συνολικού μήκους 1.470 μ. Αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

1). Στην οδό Καρτάλη, από διασταύρωση Αργοναυτών έως και την διασταύρωση με Δημητριάδος, μήκους περίπου 150,00μ., κατασκευάστηκε ασφαλτοτάπητας κυκλοφορίας 1.000 m2,
2). Στην οδό Παγασών, από διασταύρωση 2ας Νοεμβρίου έως και την διασταύρωση Αναλήψεως, στην μια κατεύθυνση της οδού (άνοδος προς Αναλήψεως), μήκους περίπου 600,00μ., κατασκευάστηκε ασφαλτοτάπητας κυκλοφορίας 4500 m2,
3). Στην οδό Ιωλκού, από διασταύρωση Γ. Δήμου έως και την διασταύρωση Γιαννοπούλου, μήκους περίπου 600,00μ., κατασκευάστηκε ασφαλτοτάπητας κυκλοφορίας 1.100 m2,
4) Στην οδό Αναλήψεως, από διασταύρωση Βλαχάβα έως και την διασταύρωση Καραϊσκάκη, στην μια κατεύθυνση της οδού (προς Άναυρο), μήκους περίπου 120,00μ., κατασκευάστηκε ασφαλτοτάπητας κυκλοφορίας 800 m2.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΒΟΛΟΣ (4).JPG

Για την ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων έγιναν οι παρακάτω εργασίες:

-Φρεζάρισμα σε βάθος, ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζουν,
-Εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλειψης με γαλάκτωμα,
-Διάστρωση ισοπεδωτικής ασφαλτικής στρώσης μεταβλητού πάχους,
-Κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας πάχους 4εκ.,
-Υψομετρική αναδιάταξη των φρεατίων οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Σημειώνεται ότι με προηγούμενη εργολαβία είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης και ασφαλτόστρωσης στις οδούς Δημητριάδος, Αναλήψεως, Λαρίσης, Κ. Καρτάλη, Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) και άλλες μικρές παρεμβάσεις σε κεντρικές οδούς της πόλης του Βόλου.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΒΟΛΟΣ (2).JPG

Μπορεί επίσης να σας αρέσει