Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή αίθουσας στο Γυμνάσιο Βελεστίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στην ανακατασκευή αίθουσας που λειτουργεί ως εργαστήριο στο Γυμνάσιο Βελεστίνου και εκεί στεγαζόταν το Χημείο του σχολείου, προχώρησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για την καλύτερη συντήρηση των σχολικών διδακτηρίων και τη δημιουργία σωστού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος στα σχολεία.

Οι εργασίες στην αίθουσα που πλέον μπορεί να έχει πολλές χρήσεις, ξεκίνησαν πριν λίγος μήνες και πλέον ολοκληρώθηκαν. Έτσι από την ερχόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές, αλλά και ο σύλλογος γονέων θα μπορεί να την χρησιμοποιεί. Η παρέμβαση έγινε με πόρους του Δήμου.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επισκέφθηκε χθες τα διδακτήρια του Γυμνασίου και Λυκείου επιθεωρώντας το χώρο των εργασιών. Η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ έχει προηγηθεί και ο ελαιοχρωματισμός των διδακτηρίων για την καλύτερη αισθητική αναβάθμισή τους.
Μέσα από παρεμβάσεις προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του Χημείου στο Γυμνάσιο Βελεστίνο. Ήταν μια σημαντική δράση, γιατί δίνεται η δυνατότητα στους καθηγητές, τους μαθητές, αλλά και τους γονείς να λειτουργήσουν σε ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον και να εμπλουτίσουν τις δραστηριότητές τους. Εδώ και χρόνια η αίθουσα που στεγαζόταν το Χημείο, στο ισόγειο του διδακτηρίου, βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, δυσκολεύοντας έτσι την παροχή γνώσης και διεξαγωγής των πειραμάτων τους μαθητές. Σε συνεργασία με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, προωθήσαμε την έναρξη εργασιών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσω της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου έγιναν άμεσα οι εργασίες και μπορέσαμε να κάνουμε το χώρο πιο λειτουργικό».

Στο μεταξύ από το Δήμο δόθηκαν στους μαθητές του Γυμνασίου 44 USB, προκειμένου να διευκολύνονται στην αποθήκευση των ψηφιακών τους αρχείων. Ο Δήμος προχώρησε στην αγορά των συγκεκριμένων συσκευών. Ήδη 20 USB μοιράστηκαν στους μαθητές, ενώ οι υπόλοιποι θα δοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα η κ. Λαΐτσου επισκέφθηκε και το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου, όπου συζήτησε με τη διεύθυνση του σχολείου ζητήματα που αφορούν το διδακτήριο, ενώ ενημερώθηκε και για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, στο σχολείο σημειώθηκαν σε γενικές γραμμές καλές επιδόσεις.

Τέλος, από το Δήμο τονίστηκε πως ξεκίνησαν και οι εργασίες κατασκευής του περιφερειακού ιατρείου Καναλίων με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Συγχρόνως γίνεται προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί νέο διδακτήριο για το ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει