Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου στα Καλά Νερά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Το έργο επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι του Δήμου Νοτίου Πηλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων και κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πλέον απομένουν από τον Δήμο Ν. Πηλίου οι συνδέσεις του κτιρίου με τη ΔΕΗ, έτσι ώστε να μπορεί να παραδοθεί σε χρήση.

Όπως δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο δημοτικό σχολείο των Καλών Νερών προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Πλέον παραδίδεται στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο σχολείο δέκα αιθουσών, με βοηθητικούς χώρους, όπως είναι τα γραφεία των διδασκόντων, αλλά και ένας πολυχώρος για εκδηλώσεις κ.α.. Τα Καλά Νερά είχαν ανάγκη ένα τέτοιο σύγχρονο σχολείο. Σε συνεργασία με το Δήμο καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ωριμάσαμε το έργο, το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, το δημοπρατήσαμε και το ολοκληρώσαμε. Το νέο σχολείο, προσδίδει και τη φιλοσοφία της διαγενεακής πολιτικής στην δημόσια εκπαίδευση. Είναι ακόμη ένα έργο, που υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ, στηρίζοντας θέσεις εργασίας, δημιουργώντας μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Το νέο Δημοτικό Σχολείο ανεγέρθηκε στην Τοπική Κοινότητα Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, εντός οικοπέδου εμβαδού περίπου 2,6 στρ., που αποκτήθηκε από τον πρώην Δήμο Μηλεών. Το κτίριο αποτελείται από τρεις (3) όγκους σε σχήμα Γ και το σύνολο των επιφανειών όλων των ορόφων του συγκροτήματος φτάνει τα 1.300 τ.μ.

Κατασκευάστηκαν 6 κύριες αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο γραφείο δ/σης, γραφείο δασκάλων, ιατρείο, αναρρωτήριο, βοηθητικοί χώροι (WC – WC AMEA – λεβητοστάσιο – αποθήκη, γενικό αρχείο, χώροι υγιεινής και χώροι κυκλοφορίας κλπ). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στο σχολείο παρευρέθηκαν ακόμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Πηλίου κ. Κώστας Λεγαντής, ο πρόεδρος της Τ.Κ Καλών Νερών κ. Κώστας Γραμμένος, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων κ. Φλαμπούρης, η διευθύντρια του σχολείου και ο εργολάβος κ. Τερζάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει