Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση έρευνας – διάσωσης Κύπρου και ΓαλλίαςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, 01:14

Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση έρευνας – διάσωσης Κύπρου – Γαλλίας, με την ονομασία «CYFRA 02/21». Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην άσκηση, η οποία έλαβε χώρα σε θαλάσσια περιοχή εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας-διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, συμμετείχαν ελικόπτερα διάσωσης του Γαλλικού αεροπλανοφόρου «CHARLES DE GAULLE», το Παράκτιο Περιπολικό “ΓΕΩΡΓΙΟΥ” της ΓΕΕΦ/ΔΝ, ελικόπτερα ΑW139 της 460 Μοίρας Ε-Δ του ΓΕΕΦ/ΔΑ, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές των Ειδικών Ομάδων «MEDEVAC» της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Σκοπός της άσκησης, ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη της υφιστάμενης συνεργασίας με τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η εκπαίδευση των πληρωμάτων των μέσων έρευνας-διάσωσης στις επιχειρησιακές διαδικασίες, για την αντιμετώπιση περιστατικών διάσωσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών μετά από εγκατάλειψη.

Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί τη 2η συνεργασία εντός του 2021 και συνολικά την 40η συνεκπαίδευση σε θέματα έρευνας και διάσωσης με τις αεροναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Μαΐου 2021, 01:19Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει