Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με επιτυχία το 1ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ομιλητές-επιστήμονες, προερχόμενοι κυρίως από τον Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στον χώρο της Καρδιολογίας και τις νέες τεχνικές και τεχνολογίες που μπορούν να εφαρμοστούν προς όφελος του Έλληνα ασθενή.

Πέρα από την ενημέρωση των Καρδιολόγων και γιατρών άλλων ειδικοτήτων, την πρώτη μέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν, σε μια γεμάτη από πολίτες αίθουσα, ενημερωτικές ομιλίες με θέμα «Πρόληψη Καρδιαγγειακών Παθήσεων» και «Πώς θα αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου».

Εκπρόσωποι συλλόγων και πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων όπως το κάπνισμα, την υπερλιπιδαιμία, την αρτηριακή υπέρταση, το μεταβολικό σύνδρομο, για την ιδιαίτερη σημασία της άσκησης στον γενικό πληθυσμό καθώς και προληπτικά μέτρα και τρόπους αντιμετώπισης του οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου που αποτελεί κύρια αιτία θανάτου των Ελλήνων.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, πέρα από την πραγματοποίηση επιστημονικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, θα συνεχίσει να προωθεί δράσεις πρόληψης υγείας στην Περιφέρεια, μιας και Υγιής Πολίτης είναι ο Ενημερωμένος Πολίτης.

Τέλος, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους του τοπικού Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου για τη δημοσιογραφική κάλυψη που παρείχαν στο συνέδριό μας και τους σκοπούς του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει