Ολοκληρώθηκε το Δίκτυο Μονοπατιών

Το Δίκτυο Μονοπατιών που ξεκινάει από τα Άνω Λεχώνια-, περνάει από τον Άγιο Βλάσιο, τον Άγιο Λαυρέντιο, τη Δράκεια, την Πορταριά, τις Σταγιάτες, τη Μακρινίτσα και καταλήγει στο Φυτόκο είναι έτοιμο. Πρόκειται για μια περιπατητική διαδρομή, της οποίας η κατασκευή ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης στις 17.7.2015 στο πλαίσιο του έργου “Κατασκευή δικτύου μονοπατιών στις διαδρομές από Άνω Λεχώνια- Άγιος Βλάσιος – Άγιος Λαυρέντιος- Δράκεια Πορταριά- Σταγιάτες – Μακρινίτσα – Φυτόκο” προϋπολογισμού με την έκπτωση 37.769,15€. Οι εργασίες που έγιναν στο πλαίσιο του έργου αυτού ήταν: διαπλάτυνση των μονοπατιών κατά 2 μέτρα και καθαρισμός από δέντρα θάμνους και χόρτα σε όλο το μήκος της διαδρομής, που είναι 10.270 μ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης καθαρισμός από πέτρες ξύλα κλπ όπου υπήρχαν ώστε να είναι ομαλή η διέλευση των περιπατητών στις διαδρομές Άνω Λεχώνια- Άγιος Βλάσιος – Άγιος Λαυρέντιος- Δράκεια Πορταριά- Σταγιάτες – Μακρινίτσα – Φυτόκο 10.640μ.

Κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν 6 μεγάλες πινακίδες πληροφόρησης και 150 πινακίδες σήμανσης ώστε η διαδρομή να είναι σαφής σε όλο το μήκος της.

Το δίκτυο αυτό των μονοπατιών αξιοποιεί, αναδεικνύει, συντηρεί τα υπάρχοντα μονοπάτια του Πηλίου προς όφελος των περιπατητών ενώ οι χάρτες που έχουν τοποθετηθεί στις κεντρικές πλατείες των χωριών από τα οποία αυτό περιδιαβαίνει,(Μακρινίτσα, Πορταριά, Σταγιάτες, Δράκεια , Άγιο Βλάσιο, Άγιο Λαυρέντιο) εξυπηρετούν και διευκολύνουν τους περιπατητές στην εξερεύνησή τους.

Για το Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάση Σταυρίδη, το έργο αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το Πήλιο το “Βουνό των Κενταύρων”, γιατί εξυπηρετεί τους πεζοπόρους και αναπτύσσει με τον καλύτερο τρόπο τον περιπατητικό τουρισμό αναδεικνύοντας το περιβάλλον και τον πολιτισμό του τόπου μας που γίνεται έτσι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει