Ολοκληρώνει την αντιπλημμυρική θωράκιση των παρακάρλιων περιοχών η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Έργο διπλής σημασίας, αντιπλημμυρικής διασφάλισης και εξοικονόμησης υδάτινων πόρων»

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των έργων στην Κάρλα έγινε σήμερα καθώς υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή υπολειπόμενων αντιπλημμυρικών έργων στη λεκάνη λίμνης Κάρλας», αρχικού προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες διευθέτησης του χειμάρρου Άμυρου σε μήκος 3.200μ περίπου και συγκεκριμένα, ευθυγραμμίσεις κατά τμήματα της κυρίας κοίτης, διαμόρφωση καμπύλων με μεγάλες ακτίνες, εκβαθύνσεις και διαπλατύνσεις της κύριας κοίτης, όπου απαιτούνται, μόρφωση προστατευτικών αναχωμάτων κατά τμήματα και κατασκευή του έργου συμβολής του χειμάρρου στο «Συλλεκτήρα 3».

Επιπλέον, περιλαμβάνει εργασίες διευθέτησης στο ρέμα που διέρχεται μέσα από τον Οικισμό της Ανάβρας, οι οποίες αποτελούν τη συνέχεια των έργων διευθέτησης του χειμάρρου Αμυρου έκ των ανάντη σε μήκος 1.090μ..

Με την ολοκλήρωση του έργου ενισχύεται άμεσα η αντιπλημμυρική προστασία των όμορων περιοχών και ιδιοκτησιών και συνολικότερα επιταχύνεται η ολοκλήρωση του Μεγάλου Έργου της «Επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας».

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας και η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται σε έξι μήνες.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Οι εργασίες στη λίμνη Κάρλα συνεχίζονται. Εντάξαμε στις 16 Ιουνίου ένα νέο έργο το οποίο αφορά την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στη λεκάνη της λίμνης Κάρλας και ταυτόχρονα τη διευθέτηση διαφόρων χειμάρρων για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά την Πλασιά και την Αναύρα και να μαζέψουμε τα νερά από τους ορεινούς όγκους. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες. Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα για όλους.

Φυσικά πέραν της αντιπλημμυρικής διασφάλισης των περιοχών και αυτό το έργο θα ρίξει χρήματα στην πραγματική οικονομία, δίνοντας παράλληλα θέσεις εργασίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει