Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ρολογιού στο Βελεστίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες η ανάπλαση της πλατείας του Ρολογιού στο Βελεστίνο, ένα έργο που χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ και το οποίο προστίθεται στο δίκτυο αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων που έχει ξεκινήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Σε λίγο καιρό οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν την αναδιαμορφωμένη πλατεία του Ρολογιού που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σιντριβάνι, δένδρα, φυτά, πολύ πράσινο, άνετα καθιστικά και επαρκή φωτισμό.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επικοινώνησε με τον αρμόδιο εργολάβο ο οποίος την ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και ότι πολύ σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί και οι λίγες παρεμβάσεις που υπολείπονται. Ουσιαστικά οι τελευταίες εργασίες αφορούν κάποιες λεπτομέρειες που σχετίζονται με το δάπεδο, το πράσινο και το σιντριβάνι.

Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 313.000 ευρώ με τη χρηματοδότηση να προέρχεται μέσω ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ως φορέας υλοποίησης του έργου προχώρησε σε σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας που συνέβαλε στην ένταξη της όλης παρέμβασης στο ΕΣΠΑ.

Οι εργασίες της ανάπλασης ξεκίνησαν πριν τρεις περίπου μήνες και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι προχώρησαν γρήγορα από τον ανάδοχο εργολάβο.

Η πλατεία του Ρολογιού μπορεί να αποτελέσει έναν αναβαθμισμένο τόπο αναψυχής για τους κατοίκους, προκειμένου να συναναστρέφονται, να χαλαρώνουν, αλλά και να ψυχαγωγούνται.

Η πλατεία διαθέτει ως κοινόχρηστος χώρο ένα μεγάλο εμβαδόν, όπου μπορούν να αναπτυχθούν πολλές δράσεις. Η ανάπλασή της συνδυάζεται και με τη λειτουργικότητα του κτιρίου του Ρολογιού που φιλοξενεί για το οποίο ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σχεδιάζει την προώθηση διαφόρων χρήσεων, ενώ βρίσκεται σε επαφή με αρμόδιους φορείς.

Όπως αναφέρεται στη σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ρήγα Φεραίου, η ανάπλαση της πλατείας Ρολογιού στο Βελεστίνο, έκτασης 1.500 τ.μ. αφορά διατήρηση του υφιστάμενου πρασίνου και συμπλήρωσή του από νέα δέντρα και φυτά με ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αναδεικνύεται το υφιστάμενο κτίριο του Ρολογιού, δημιουργούνται περιοχές παραμονής των κατοίκων με καθιστικά, διαμορφώνονται κινήσεις πεζών που συνδέουν τους περιμετρικούς δρόμους της πλατείας, αλλά και την ίδια την πλατεία με το ευρύτερο δίκτυο πεζοδρόμων».

Αναβάθμιση της λειτουργικότητας του κοινόχρηστου χώρου, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος, ανάδειξη ιστορικών μνημείων και φυσικά βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων είναι μερικά από τα οφέλη που δημιουργούνται από την ολοκλήρωση του έργου.

Η κ. Λαΐτσου τόνισε πως απομένει πολύ λίγος χρόνος ακόμη για την παράδοση του έργου της ανάπλασης της πλατείας Ρολογιού και ως Δημοτική Αρχή δεν μπορούμε να κρύψουμε την ικανοποίησή μας που μια ακόμη σημαντική παρέμβαση που σχετίζεται με την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, υλοποιείται.

Το έργο αυτό αποτελεί απόρροια της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και της συνεχούς παρακολούθησης από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν σύντομα και το έργο να το χαρούν οι κάτοικοι. Με την ανάπλαση της πλατείας εμπλουτίζουμε το δίκτυο με τους κοινόχρηστους χώρους που έχουμε αναβαθμίσει στο Δήμο, ενώ δημιουργούμε και νέους σύγχρονους τόπους αναψυχής και κοινωνικοποίησης για τους δημότες μας».

Η ίδια κατέληξε λέγοντας πως τα εγκαίνια του έργου θα τελεστούν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει