«Ομερτά» για την επέλαση της ακροδεξιάς στη νέα Ευρωβουλή!Ανταπόκριση από Στρασβούργο -Νίκος Ρούσσης

Παρόλο που υπήρξε επίσημη ενημέρωση, όλα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αποσιώπησαν εντέχνως τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης, που διεξήγαγε η Μονάδα Παρακολούθησης της Κοινής Γνώμης του Ευρωκοινοβουλίου, σε συνεργασία με την KantarPublic, σχετικά με το πόσες έδρες προβλέπεται να λάβουν οι υπάρχουσες πολιτικές Ομάδας, στην σύνθεση της νέας Ευρωβουλής.

Τα ευρήματα αυτά, μάλιστα, δεν κοινοποιήθηκαν και βέβαια δεν σχολιάσθηκαν από κανένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα αλλά ούτε και από κανέναν εκ των λαλίστατων και δραστήριων, κατά τα άλλα, ελλήνων ευρωβουλευτών.

Η εξήγηση, γι’ αυτήν την ομερτά, με βάση τις προβλέψεις αυτού του επίσημου γκάλοπ, είναι απλή.

Ολες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, στις οποίες ανήκουν και οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί στην Ελλάδα, εμφανίζονται να χάνουν έδρες στην σύνθεση της νέας Ευρωβουλής, πλήν της Ομάδας της Ακροδεξιάς που, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα, εμφανίζεται να κερδίζει 24 έδρες και να εκτοξεύεται από τις 37 στις 61 έδρες!

Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει «ψυχή τε και σώματι» η Νέα Δημοκρατία, εμφανίζεται να χάνει 27 έδρες και να κατεβαίνει από τις 217 έδρες που έχει στο σημερινό ευρωκοινοβούλιο, στις 188.

Μεγαλύτερες είναι οι απώλειες (44 έδρες λιγότερες) στην Ομάδα των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών ενώ, η Ευρωομάδα της Αριστεράς, στην οποία ανήκουν οι εναπομείναντες ευρωβουλευτές του Σύριζα και εκείνοι που αποχώρησαν, εμφανίζεται να χάνει 3 έδρες και να περιορίζει τη δύναμη της, σε 59 ευρωβουλευτές από τους 62 που έχει σήμερα.

Ενισχυμένη με μόνο 4 έδρες εμφανίζεται η Ομάδα των Φιλελευθέρων και με 24 έδρες η Ομάδα της Ακροδεξιάς.

Κατεβάστε εδώ τον σχετικό ενημερωτικό πίνακα.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 13:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει