Ομιλίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε συγκέντρωση με τον Πάνο Καμμένο στη Λάρισα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Κύριε Πρόεδρε. Αγαπητοί συνυποψήφιοι. Φίλες και φίλοι.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για την παρουσία σας απόψε εδώ στη Λάρισα. Σήμερα και αύριο μαζί, με τον πρόεδρο μας τον Πάνο Καμμένο, περιοδεύουμε σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας. Πρώτα και κύρια για να ακούσουμε μαζί, τους ίδιους τους Θεσσαλούς πολίτες. Ταυτόχρονα θα μεταφέρουμε το μήνυμα αισιοδοξίας του συνδυασμού μας σε κάθε άκρη της Θεσσαλικής γης.

Γιατί πράγματι η Θεσσαλία είναι η κοινή μας γη. Η πατρογονική γη που μας ενώνει και που αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Αυτό άλλωστε είναι και το ενωτικό μήνυμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σ’ ολόκληρη τη χώρα. Γιατί εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα και σ’ όλα όσα ενώνουν τους Έλληνες.

Φίλες και φίλοι.

Δεν θα πω πολλά για τους υποψήφιους μας γιατί σε λίγο θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί τους και να τους ακούσετε. Θα πω μόνο πως όλοι οι υποψήφιοι του Συνδυασμού, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκφράζουν το ίδιο ακριβώς πνεύμα. Την ανάγκη της κοινωνίας μας για μια πολιτική χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς. Την πίστη μας στους ίδιους τους Θεσσαλούς που βιώνουν καθημερινά την οικονομική ύφεση και την κοινωνική κρίση. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε βαθιά πως η λύση στα σημερινά αναπτυξιακά αδιέξοδα μπορεί να έλθει μόνο από τους ίδιους τους πολίτες. Μακριά από κομματικούς σωλήνες και εταιρίες δημόσιων σχέσεων. Άλλωστε οι υπάλληλοι των Μνημονίων και των «Δημοσίων Σχέσεων» είναι εκείνοι που προκάλεσαν και βάθυναν την σημερινή κρίση.

Αυτό είναι και το 1ο μήνυμα -και στοίχημα ταυτόχρονα- του Συνδυασμού μας. Να αφήσουμε πίσω τα Μνημόνια και τις παραφυάδες τους στη Θεσσαλία. Να αναδείξουμε την σημασία της συμμετοχής όλων στα περιφερειακά δρώμενα. Να φέρουμε κάθε Θεσσαλό και κάθε Θεσσαλή στο επίκεντρο, δίπλα στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Γιατί η Περιφέρεια δεν πρέπει να παραμείνει ένας μηχανισμός εφαρμογής προαποφασισμένων κρατικών πολιτικών. Πολιτικών που απλώς μεταβιβάζονται από το κέντρο στην περιφέρεια. Κυρίως όμως η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν μπορεί να παραμείνει ένας ανέξοδος τρόπος άσκησης πολιτικαντισμού. Να κάνει δηλαδή τζάμπα κριτική σε διάφορες κυβερνητικές επιλογές, χωρίς όμως στην πράξη να έρχεται σε αντίθεση μαζί τους. Εμείς με δυο λόγια πιστεύουμε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να είναι όλα όσα δεν είδαμε κατά τα 4 χρόνια της θητείας Αγοραστού.

Φίλες και φίλοι.

Χωρίς καμιά αμφιβολία η ψήφος των Θεσσαλών θα έχει ειδικό πολιτικό βάρος. Για παράδειγμα η ψήφος υπέρ του Κώστα Αγοραστού δεν θα σημαίνει απλά έγκριση των πεπραγμένων βιτρίνας της Περιφέρειας. Θα ισοδυναμεί ουσιαστικά με αποδοχή όλων των μνημονιακών πολιτικών της Συγκυβέρνησης που οδήγησαν την χώρα μας στη σημερινή ανθρωπιστική κρίση.

Ως πατριωτικός συνδυασμός οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι για το τι θα σημάνουν οι εκλογές στη Θεσσαλία για το σύνολο της Πατρίδας μας. Τυχόν στήριξη Αγοραστού στον 1ο γύρο θα μεταφραστεί από τη ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης για μια επικίνδυνη Συγκυβέρνηση.

Είμαι βέβαιη πως οι πατριώτες Θεσσαλοί θα στείλουν με την ψήφο τους μήνυμα καταδίκης της ΝΔ και των μνημονιακών πολιτικών που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν ολόκληρη τη χώρα.

Εμείς φίλες και φίλοι υπηρετούμε πιστά το εθνικό συμφέρον. Δίνουμε την μάχη μας στη Θεσσαλία για την Ελλάδα. Για την ίδια την Θεσσαλία, τη γη μας και τους ανθρώπους της. Μα πάνω από όλα για το μέλλον των παιδιών μας. Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο για τον κοινό αγώνα που κάνουμε. Περήφανα, ανεξάρτητα και με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει