Ομιλία Αχιλλέα Αδαμαντιάδη στο ΤΕΕ Μαγνησίας τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στις 7 το απόγευμα το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας. Πρόκειται για τη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, από το γνωστό βολιώτη, επίτιμο Καθηγητή Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ενεργειακής Πολιτικής, σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας σε θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Αχιλλέα Αδαμαντιάδη, με θέμα «Η Εξασφάλιση της Παροχής Ενέργειας – πρωτεύον μέλημα των ανεπτυγμένων κρατών». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο κ. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης

Ο συμπολίτης και μέλος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Αχιλλέας Γ. Αδαμαντιάδης, είναι Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με διδακτορικό στην πυρηνική τεχνολογία από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης, το παγκόσμια γνωστό ΜΙΤ. Έκανε την περισσότερη καριέρα του στην Αμερική αλλά είναι γνωστός και στο κοινό του Βόλου από τις πολυάριθμες διαλέξεις του και δημοσιεύσεις σε θέματα ενεργειακά, που είναι τώρα η ειδικότητά του, αλλά και σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος στο κοινό του Βόλου. Απέκτησε και μεγάλη εμπειρία σε τεχνικο-οικονομικά θέματα από την θητεία του στην Παγκόσμια Τράπεζα για μια δεκαετία.

Τέλος, μεταξύ των τιμητικών διακρίσεών του συγκαταλέγεται το βραβείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας το 1951, η υποτροφία Fulbright το 1960, και το βραβείο του καλύτερου τεχνικού βιβλίου της χρονιάς (A Guide to Nuclear Power Technology, Wiley and Sons, Νέα Υόρκη, 1984) από την Ένωση Αμερικανών Εκδοτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει