Ομιλία Μεϊκόπουλου για τις ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της Οικονομίας (Video)

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ την ομιλία του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων για τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών «ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της Οικονομίας», όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την σπουδαιότητα της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέλυσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στις 19.3.2015, με θέμα την συζήτηση για το Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

«Η ρύθμιση αυτή δίνει κίνητρα στους πολίτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους απέναντι στην πολιτεία, η οποία για πρώτη φορά στέκεται, όχι ως εχθρός απέναντι τους, αλλά συναισθανόμενη τη γενικότερη κατάσταση που βρίσκονται, εν μέσω υφεσιακών πολιτικών και μνημονιακών επιταγών» τόνισε, για να στοιχειοθετήσει στην συνέχεια την επιτακτική αναγκαιότητα της ρύθμισης, κάνοντας χρήση των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ, κ. Τσαμπρινός, ειδικά για την Μαγνησία, σύμφωνα με τα οποία οι οφειλές προς τις εφορίες είναι περίπου 314 εκατ. και αντιστοιχούν σε 87.000 οφειλέτες, ενώ σε 499 επιχειρήσεις αντιστοιχούν οφειλές 193 εκατ. ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση «επιτυγχάνονται δύο στόχοι, πρώτον τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορέσουν να ανασάνουν και δεύτερον οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν σε ένα πολύ πιο σταθερό περιβάλλον», υπογράμμισε, αναφερόμενος στη συνέχεια στο μεγάλο στόχο που είναι η ίδια η ελαστικοποίηση της ρύθμισης, με λιγότερους όρους και προϋποθέσεις εξαίρεσης για την ένταξη σε αυτή, ώστε να συμπεριλαμβάνει τις περισσότερες δυνατές υποθέσεις σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη δυνατότητα άμεσης εισπραξιμότητας φόρων. «Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται ο απεγκλωβισμός, η ενεργοποίηση και η επανένταξη του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού φορολογούμενων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία», τόνισε.

«Για τους μικρομεσαίους εμπόρους αλλά και για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, η εφαρμογή της μεταρρύθμισης των 100 δόσεων αναδεικνύεται σε άμεση προτεραιότητα, και επιτακτική ανάγκη τόσο για την ελληνική αγορά, όσο και για τα δημόσια ταμεία», επισήμανε, πριν αναφερθεί σε δηλώσεις φορέων της αγοράς που εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ρύθμιση, όπως ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, κ. Καρελάς, που διαπιστώνει ότι είναι ιδιαίτερα θετική η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που αναλαμβάνεται με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και της δημόσιας διοίκησης και ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει πρόθυμος να στηρίξει και να συμβάλει σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ανακούφιση της κοινωνίας, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στη μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων και στην αύξηση της διαφάνειας, ή ακόμη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Βασίλης Κορκίδης, που επίσης συμφωνεί ότι η ρύθμιση θα δώσει ανάσα στα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία αλλά και στην αγορά.

«Εάν όλοι εδώ σήμερα, συμφωνούμε ότι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας είναι η μικρομεσαία επιχείρηση, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν αυτήν τη στιγμή ανυπόστατες κριτικές αναφορικά με αυτές τις ρυθμίσεις που προσπαθούμε να εισάγουμε», αναρωτήθηκε, πριν ολοκληρώσει την ομιλία του υπενθυμίζοντας στους συναδέλφους Οικονομικών «ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της Οικονομίας» του της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προς το τέλος της θητείας τους άρχισαν να πολιτεύονται σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, εισάγοντας ρυθμίσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι και εκείνοι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της εν λόγω ρύθμισης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει