Οριακή πτώση καταγράφουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήριαΟριακή πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα αφού κατέγραψαν τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση τους εδώ και πάνω από 3 χρόνια, καθώς τα θετικά στοιχεία από τη Γερμανία περιόρισαν κάπως τις ανησυχίες των επενδυτών για την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Στις 10:14 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση μόλις 0,1%, με τον βρετανικό FTSE 100 να υποαποδίδει.

Η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε επίσημα χθες την Κίνα χώρα που χειραγωγεί το νόμισμά της, προχωρώντας σε μια τέτοια κίνηση για πρώτη φορά από το 1994, ως απάντηση στο ότι το Πεκίνο επέτρεψε στο κινεζικό νόμισμα να υποτιμηθεί, ξεπερνώντας το επίπεδο των 7 γιουάν ανά δολάριο για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

Παρόλο που το γιουάν κινείτο σήμερα σταθεροποιητικά ύστερα από βουτιά 2,3% τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι αναλυτές ερμήνευσαν την απόφαση της Κίνας ως ένδειξη ότι δεν θα υπαναχωρήσει και ότι ένας εμπορικός πόλεμος, που ήδη επηρεάζει την παγκόσμια ανάπτυξη, μπορεί μόνο να επιδεινωθεί από εδώ και πέρα.

Στον αντίποδα αυτού ήταν τα στοιχεία που έδειξαν πως οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 2,5% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 2017. Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019, 11:15

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει