Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές μας προσπάθειεςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 11:32

Νέα πυρά κατά της Αθήνας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια δεξίωσης για την 39η επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους στην Κύπρο, λέγοντας πως «η Ελλάδα με τα εξοπλιστικά επιχειρεί να πλήξει την ειρήνη και την σταθερότητα».

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός είπε τη Δευτέρα:

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους, αλλά από την άλλη πλευρά, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα, ούτε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας, ούτε τα δικά μας δικαιώματα. Το να λέμε “ειρήνη” δεν είναι αδυναμία και το να λέμε “θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας” δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή.

Ωστόσο, δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα σαμποτάρουν και καταστρέφουν το έργο μας και τις ειρηνευτικές μας πρωτοβουλίες, θυσιάζοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δύο χωρών στις δικές τους εσωτερικές συγκρούσεις.

Ταυτόχρονα, οι πολιτικοί αυτοί θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ευημερία του ίδιου του λαού τους. Συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να διαταράξουν την ειρήνη και τη σταθερότητα μεταξύ των δύο χωρών με την ακατανόητη αγάπη τους για τους εξοπλισμούς. Πάντα λέγαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου, αλλά δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας».

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 12:05Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει