Ουρές στα πρατήρια καυσίμων λόγω απεργίαςΟυρές σχηματίζονταν σήμερα στα πρατήρια καυσίμων στην Πορτογαλία, καθώς οι Πορτογάλοι ήθελαν να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους με καύσιμα εξαιτίας της απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων που έχει προκαλέσει μεγάλες ελλείψεις στην αγορά.

Τουλάχιστον 50 οδηγοί περίμεναν στη βροχή για να βάλουν βενζίνη σε έναν αυτοκινητόδρομο του Σεϊσάλ, ένα προάστιο της Λισαβόνας.

Οι ουρές αναμονής έφταναν και το ένα χιλιόμετρο έξω από κάποια πρατήρια, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ σχεδόν 3.000 πρατήρια σε όλη την Πορτογαλία δεν διαθέτουν πλέον καύσιμα, εκ των οποίων περίπου 800 στην περιοχή της Λισαβόνας και περίπου 400 στο Πόρτο.

Την απεργία κήρυξε τη Δευτέρα το Εθνικό Συνδικάτο Μεταφορών Επικίνδυνων Υλών (SNMMP) και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Πορτογαλία ενόψει μάλιστα και των αργιών του Πάσχα.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση αποφάσισε χθες Τρίτη να επιστρατεύσει τους οδηγούς προκειμένου να διασφαλίσει τον ανεφοδιασμό των αεροδρομίων, των λιμανιών, των ασθενοφόρων, των μέσων μαζικής μεταφοράς και του 40% των πρατηρίων στις περιοχές της Λισαβόνας και του Πόρτο.

Το SNMMP, το οποίο συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2018 και εκπροσωπεί περίπου 700 οδηγούς σε σύνολο περίπου 1.000, κήρυξε απεργία διαρκείας με αίτημα την αύξηση των μισθών και την αναγνώριση ιδιαίτερου καθεστώτος για τους οδηγούς εξαιτίας των κινδύνων στους οποίους εκτίθενται.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 14:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει