Ο Αγοραστός στην ανέγερση του κτιρίου για το τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στις εργασίες ανέγερσης του κτιρίου για το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο

Το έργο προϋπολογισμού 10,3 εκατ. ευρώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε έμπρακτα την τριτοβάθμια εκπαίδευση και δημιουργούμε προϋποθέσεις σταθερότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»

Τις εργασίες κατασκευής του νέου κτιριακού συγκροτήματος για τη λειτουργία του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων προϋπολογισμού 10.356.600,00 ευρώ, επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Η ανέγερση του κτιρίου ξεκίνησε μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου και μέχρι τώρα έχει προχωρήσει η θεμελίωση του κτιρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε έμπρακτα την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναβαθμίζοντας τις κτηριακές υποδομές όπου αυτές δεν πληρούν τις ανάγκες τις ακαδημαϊκής και φοιτητικής Κοινότητας.. Κατασκευάζουμε ένα κτίριο σύγχρονο το οποίο αναβαθμίζει τη δημόσια παιδεία. Το κτίριο αυτό μαζί με τα άλλα πέντε κτίρια, τα οποία κατασκευάζουμε σ’ όλη τη Θεσσαλία για το Πανεπιστήμιο, δημιουργούν προϋποθέσεις σταθερότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εντάσσονται στο σχεδιασμό που κάναμε βάση μιας διαγενειακής πολιτικής, που ακολουθούμε. Και βέβαια, με το έργο αυτό προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ διαχέουμε τους κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία και κοινωνία και ανοίγουμε νέες θέσεις εργασίας.

Το έργο αφορά στην ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ο.Τ. 1202) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σέκερη, Αθηνών και Χέυδεν (παλιότερα φιλοξενούσε το φυτώριο Δήμου Βόλου). Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από δυο διακριτά κτίρια. Το κτίριο Α στο νότο και το κτίριο Β στο Βορρά, είναι δύο συμπαγή κτίρια κατασκευασμένα με οπλισμένο σκυρόδεμα και εμφανή τοιχοποιία. Ανάμεσα στα δύο κτίρια εκτείνεται το κλειστό αίθριο και ο κήπος ως συνέχεια του. Στο κτίριο Β χωροθετούνται όλες οι λειτουργίες που αφορούν την διδασκαλία και την έρευνα, ενώ στο κτίριο Α οι γραφειακοί χώροι των διδασκόντων.

Η συνολική μεικτή επιφάνεια δόμησης είναι 3.897τ.μ. και περιλαμβάνει τα όσα προβλέπονται στο εγκεκριμένο Κτιριολογικό Πρόγραμμα της Α΄ φάσης και συνοπτικά τα εξής:
i) Χώρους διοίκησης Τμήματος 125 τ.μ.
ii) Χώρους διδακτικού προσωπικού 357 τ.μ.
iii) Χώρους διδασκαλίας (αίθουσες και τρία αμφιθέατρα) 1.405 τ.μ.
iv) Εξειδικευμένα εργαστήρια 277 τ.μ.
v) Βοηθητικούς χώρους 224 τ.μ. και Χώρους κυκλοφορίας 1.348 τ.μ.
vi) Υπόγειους χώρους – Η/Μ εγκαταστάσεων 161 τ.μ.
Στο έργο προβλέπεται η κατασκευή εργασιών κατηγορίας οικοδομικών καθώς και κατηγορίας ηλεκτρομηχανολογικών με σύγχρονες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Μάιο του 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει