Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μουΟ υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι η βασική ανησυχία του σήμερα είναι οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές, που θεωρεί σημαντικότερη απειλή από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές και την άκρα αριστερά, σύμφωνα με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο σε ελβετική γερμανόφωνη εφημερίδα.

Οι ακροδεξιοί, οι τζιχαντιστές και οι ακροαριστεροί «είναι όλοι τους επικίνδυνοι», διαβεβαίωσε ο Ζεεχόφερ τη «Neue Zürcher Zeitung» και διευκρίνισε ότι οι γερμανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας μπόρεσαν να αποκαλύψουν και να αποτρέψουν πάνω από δέκα σχέδια εξτρεμιστών για τη διάπραξη επιθέσεων πέρυσι.

Όμως «ο ακροδεξιός εξτρεμισμός είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε ο δεξιός πολιτικός, ηγετικό στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Ο Ζεεχόφερ υπενθύμισε ότι Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NPD) σταμάτησε να λαμβάνει κρατική επιχορήγηση πριν από έναν χρόνο. Η περιθωριακή ακροδεξιά παράταξη εξυμνεί τους ηγέτες του Γ΄ Ράιχ και σχετικοποιεί τα εγκλήματα του ναζισμού.

Το κόμμα δεν εκπροσωπείται σε εθνικό επίπεδο και θεωρείται πλέον τελείως παραμερισμένο, λόγω της θεαματικής ανόδου της δημοτικότητας μιας άλλης παράταξης της άκρας δεξιάς, της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Μπούντεσταγκ.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών και εσωτερικής ασφαλείας της Γερμανίας (BfV) Τόμας Χάλντενβανγκ αποκάλυψε τον Μάρτιο ότι παρακολουθούνται ορισμένα από τα πιο ακραία μέλη της AfD με το ενδιαφέρον των αρχών να στρέφεται ιδίως στο εάν έχουν ή καλλιεργούν σχέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 02:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει