Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε σε ειρωνικό ύφος σε επιστολή του Γερμανού ομολόγου του


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 15:09

Σε ειρωνικό ύφος απαντά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα του είχε απευθύνει επιστολή ζητώντας από την Ουάσιγκτον να ξανασκεφτεί την αναστολή χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ζωής, όχι οι επικοινωνιακές χειρονομίες και η μικροπολιτική», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο στην απαντητική του επιστολή, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η Sueddeutsche Zeitung. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απαντά στο αίτημα του κ. Μάας, αλλά επαναλαμβάνει τις κατηγορίες της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον του Π.Ο.Υ. «Παρά το σερί αποτυχιών του, ο αμερικανικός λαός υπήρξε επί δεκαετίες ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο και αναφέρει ότι «από τον SARS, τον Η1Ν1, τον Έμπολα και τώρα τον ιό της Ουχάν, ο Π.Ο.Υ. έχει επανειλημμένα αποτύχει στην κεντρική αποστολή του». Ως ο μεγαλύτερος συνεισφέρων του Π.Ο.Υ, οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του, τη διαφάνειά του και τη λογοδοσία του, προσθέτει.

Στην επιστολή του ο κ. Πομπέο τονίζει ακόμη ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι «λειτουργικοί, αξιόπιστοι παγκόσμιοι θεσμοί και όχι δυσλειτουργικές, ανίκανες γραφειοκρατίες που υποκύπτουν στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα με κόστος σε ανθρώπινες ζωές». «Συμφωνείτε; Βασιζόμαστε σε εσάς, Χάικο, για να οδηγήσετε μαζί μας αυτόν τον αγώνα ελευθερίας», επισημαίνει ο Αμερικανός αξιωματούχος.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 15:09

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει