Ο αναπτυξιακός νόµος µας θα αλλάξει το επιχειρηµατικό περιβάλλον στην Ελλάδα“Ο αναπτυξιακός νόµος µας θα αλλάξει το επιχειρηµατικό περιβάλλον στην Ελλάδα”, επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Έθνος της Κυριακής”.

Συγκεκριμένα, για το επικείμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει πως θα πετύχει επειδή έχει δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και πως στο επίκεντρο βρίσκεται η μικρομεσαία επιχείρηση.

“Θα πετύχουµε εκεί που απέτυχαν οι προκάτοχοί µας γιατί έχουµε δύο µεγάλα πλεονεκτήµατα: πρώτον, πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή που δόθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κάνει ακριβώς αυτό, άρα δεν µπορεί κανένας να πει ότι δεν ξέρει γιατί εκλεγήκαµε. Και, δεύτερον, διότι δεν έχουµε καµία ιδεοληψία, όπως όλες αυτές οι ιδεοληψίες που υπήρχαν στο παρελθόν. Τα χέρια µας είναι λυµένα. Ο αναπτυξιακός νόµος µας θα αλλάξει το επιχειρηµατικό περιβάλλον στην Ελλάδα “, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει σε άλλο σημείο: “Για τις µικροµεσαίες επιχειρήσεις κάναµε τις 120 δόσεις, για τις µικροµεσαίες επιχειρήσεις θα ξαναφτιάξουµε σε πολύ καλύτερη και ταχύτερη βάση τον εξωδικαστικό συµβιβασµό, για τις µικροµεσαίες επιχειρήσεις ψηφίζουµε τον αναπτυξιακό νόµο που θα κάνει τη ζωή των επιχειρηµατιών ευκολότερη”.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει ότι η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση είναι ψευδής και πως οι επαφές του πρωθυπουργού  σε Παρίσι, Βερολίνο και Χάγη έχουν πάει εξαιρετικά καλά.

“Από την αρχή λέγαµε ότι η µείωση του στόχου θα έρθει από το 2021 ή, το πολύ, από το 202 0. Σίγουρα όχι από το 2019. Όλη η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση είναι εντελώς ψευδής και τα προεκλογικά µας βίντεο το αποδεικνύουν. Στην πραγµατικότητα, οι διαπραγµατεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και γι’ αυτό το θέµα έχουν πάει εξαιρετικά καλά, γιατί όσο ανεβαίνει η αξιοπιστία της Ελλάδος τόσο θα ανέβουν και οι βαθµοί ευελιξίας”, υπογραμμίζει.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά πως συμφέρον της Ελλάδας είναι να ταυτιστούν τα συμφέροντά της με γνώμονα το διεθνές δίκαιο.

“Οι δηλώσεις τόσο του Αµερικανού πρέσβη στη Λευκωσία όσο και του Αµερικανού υπουργού Εµπορίου στην Αθήνα ήταν απολύτως ξεκάθαρες για το ότι όλα όσα κάνει η Τουρκία εκεί είναι παράνοµα. Εποµένως, η Κυπριακή ∆ηµοκρατία και η Ελληνική ∆ηµοκρατία έχουν αυτήν τη στιγµή ως σύµµαχο σε αυτήν την ιστορία τις ΗΠΑ. ∆εν νοµίζω ότι θα µπορούσε κανείς να πιστέψει σοβαρά ότι ο κ. Ερντογάν θα διακινδύνευε ένα µείζον επεισόδιο µε αντίπαλο τις ΗΠΑ. Κατά συνέπεια, θα έλεγα να κρατήσουµε την ψυχραιµία µας και µε γνώµονα το διεθνές δίκαιο να ταυτιστούν τα συµφέροντά µας”, αναφέρει σχετικά.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει