Ο Αντιπεριφερειάρχης Καλτσογιάννης προχώρησε σε “αυτοψία” του οδικού δικτύου Πηλίου

Περιοχές των Δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, για να έχει ιδία άποψη των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στο οδικό δίκτυο και με τη συνδρομή των υπηρεσιακών παραγόντων, να προχωρήσει στο συντονισμό των ενεργειών της Π.Ε. Μαγνησίας. Στόχος αποτελεί η απρόσκοπτη συνέχιση των έργων και ταυτόχρονα η εξεύρεση πόρων από αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ένταξη και άλλων έργων στον προγραμματισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «είχα την ευκαιρία να δω από κοντά όλα τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό κύκλωμα. Σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, πρέπει να διερευνηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των αυθαιρέτων κατασκευών σε πολλά σημεία των πρανών και ρείθρων του δρόμου, οι οποίες εμποδίζουν την απρόσκοπτη ροή των υδάτων στα φρεάτια ομβρίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φθορές στο οδόστρωμα, διαβρώσεις και καθιζήσεις. Σε αυτή τη φάση επικεντρωνόμαστε στα άκρως επικίνδυνα σημεία, ενώ σε επόμενη φάση προγραμματίζουμε τις ενέργειες μας σύμφωνα με τη ροή της χρηματοδότησης, αλλά και τη συνεχή διεκδίκηση πόρων από την πολιτεία».

Παράλληλα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας προχώρησαν στο καθαρισμό των τάφρων στη διαδρομή Βόλος-Πορταριά-Χάνια, στον καθαρισμό των ρείθρων και στη διαγράμμιση της Ε.Ο. Βόλου-Βελεστίνου. Επίσης προχώρησαν στην επούλωση λάκκων στην διαδρομή Βόλου προς Στεφανοβίκειο, Βελεστίνου προς Χλόη, Αλμυρού προς Ανάβρα, καθώς και στις διαδρομές Βόλος-Μελισσιάτικα- Γλαφυρές-Κερασιά-Κανάλια-Κεραμίδι, Μηλίνα-Τρίκερι, Μηλίνα – Πλατανιά και στα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού κυκλώματος Πηλίου μέχρι το Νεοχώρι.

Επιπλέον έγινε έλεγχος και τοποθέτηση σήμανσης όπου κρίθηκε αναγκαίο, στον οδικό άξονα Βόλου-Κερασιάς-Καναλίων και σε επικίνδυνα σημεία του οδικού κυκλώματος Πηλίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί όλα τα σημεία του Νομού στις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα τον επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τη Βουλευτή Α’ Πειραιά κα Ρεπούση και ως όφειλε θεσμικά, την ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Περιφερειακής Ενότητας, δηλαδή για τα έργα, τον προγραμματισμό και τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της συνεχούς αποχώρησης υπαλλήλων.

Σε φιλικό κλίμα ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών με την διαρκή παρουσία της σε όλους τους τομείς, αλλά και την συνεπικουρία της σε ζητήματα που ανακύπτουν και δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός αγωνίζονται καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Θεσσαλών πολιτών, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαία η πρώτη θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, που αποτελεί τη δικαίωση των στοχευμένων ενεργειών του Περιφερειάρχη. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, για να εδραιώσουμε την Περιφερειακή συνείδηση και να αξιοποιήσουμε με νέα έργα και υποδομές, τον πλούτο της πρωτογενούς μας παραγωγής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει