Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νέο Δελχί έπεσε κάτω από 1.000


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 15:16

Για πρώτη φορά εδώ και επτά εβδομάδες καταγράφηκαν στο Νέο Δελχί λιγότερα από 1.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες, την ώρα που ολοένα και περισσότερες πολιτείες στην Ινδία προχωρούν στην επιβολή περιορισμών προκειμένου να ανασχέσουν την εξάπλωση του Covid-19.

Η Ινδία έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η τρίτη χώρα παγκοσμίως που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κρούσματα του κορωνοϊού, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Όμως πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς το ποσοστό διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ παραμένει πολύ μικρό. Εξάλλου περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19.

Η πολιτεία Μαχαράστρα, όπου βρίσκεται το Μπουμπάι με τις παραγκουπόλεις του, είναι η πλέον πληγείσα και ακολουθούν το Νέο Δελχί και η πολιτεία Τάμιλ Νάντου.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είχε επιβάλει στα τέλη Μαρτίου αυστηρό lockdown στη χώρα, όμως τους τελευταίους μήνες έχουν χαλαρώσει τα μέτρα προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις του στην οικονομία.

Ανεξάρτητα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πολλές πολιτείες επέβαλαν τοπικούς περιορισμούς ανάλογα με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, όπως συνέβη στην Μπανγκαλόρ, την Μπιχάρ και σε κάποιες περιοχές της Κεράλα και της Τάμιλ Νάντου.

Τη Δευτέρα οι αρχές της δυτικής Βεγγάλης, όπου ζουν 90 εκατομμύρια άνθρωποι, ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλλουν lockdown στην πολιτεία δύο ημέρες την εβδομάδα. Η μικρή πολιτεία Σίκιμ, στα βορειοανατολικά, κοντά στα σύνορα με το Θιβέτ, επίσης ανακοίνωσε lockdown ως τις 27 Ιουλίου.

Όμως η σπάνια καλή είδηση της ημέρας ήρθε από το Νέο Δελχί, με την ανακοίνωση 954 νέων κρουσμάτων του Covid-19 σήμερα. Έναν απολογισμό που πέφτει κάτω από το όριο των 1.000 νέων μολύνσεων για πρώτη φορά εδώ και 49 ημέρες. Στα τέλη Ιουνίου οι αρχές μετρούσαν σχεδόν 4.000 νέες μολύνσεις το 24ωρο.

Η κρίση του κορωνοϊού στην ινδική πρωτεύουσα φαίνεται να έφτασε στο απόγειό της τον Ιούνιο, όταν νοσοκομεία και νεκροτομεία είχαν φτάσει στα όριά τους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 15:22

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει