Ο αριθμός των νεκρών λόγω κορωνοϊού είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που ανακοινώθηκε επίσημα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 11:38

Τα κρούσματα κορωνοϊού οδήγησαν σε χιλιάδες περισσότερους θανάτους στην Ολλανδία συγκριτικά με αυτούς που καταγράφηκαν επίσημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι στη χώρα των 17 εκατ. κατοίκων είναι πιθανόν να έχασαν τη ζωή τους λόγω του COVID-19 κατά το πρώτο κύμα κρουσμάτων μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ολλανδίας (CBS).

Οι υγειονομικές αρχές είχαν ανακοινώσει έως χθες συνολικά 6.406 θανάτους ως αποτέλεσμα επιβεβαιωμένων μολύνσεων κορωνοϊού.

Η διαφορά μπορεί να οφείλεται στο ότι θετικά τεστ δεν αναφέρθηκαν στις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

Από τους 10.067 που ανέφερε, οι 7.797 ήταν άνθρωποι που επιβεβαιωμένα μολύνθηκαν με τον νέο ιό και που έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο COVID-19 σημειώνεται ως η πιο πιθανή αιτία θανάτου για 2.270 άλλες περιπτώσεις.

Ο νέος κορωνοϊός προκάλεσε περίπου 9.000 περισσότερους θανάτους από τις 2 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου απ’ ό,τι σε ένα μέσο έτος, ανέφερε η CBS, ενώ μόνο τον Απρίλιο οι νεκροί λόγω του Covid-19 ξεπέρασαν τους 6.000.

Ύστερα από μείωση που σημειώθηκε το καλοκαίρι, τα νέα περιστατικά αυξήθηκαν με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες εβδομάδες, ξεπερνώντας τα 3.000 ημερησίως για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα σειρά νέων μέτρων σε μια προσπάθεια να ανακόψει το νέο κύμα κρουσμάτων, όπως η σύσταση για χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 11:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει