Ο αρχηγός της αστυνομίας νοσηλεύεται μετά την έκρηξη δώρου από την ΟυκρανίαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, 18:43

Ο αρχηγός της πολωνικής αστυνομίας Γιαροσλάβ Σίμτσικ εισήχθη στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα τα οποία προκλήθηκαν από την έκρηξη ενός δώρου που έλαβε από υψηλόβαθμο Ουκρανό αξιωματούχο, ανακοίνωσε σήμερα το πολωνικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Χθες, στις 7.50 η ώρα, σημειώθηκε έκρηξη σε ένα δωμάτιο που βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

«Ένα από τα δώρα που ο διοικητής της αστυνομίας έλαβε κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας στην Ουκρανία, στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, εξερράγη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Σίμτσικ είχε συναντήσει αξιωματούχους της αστυνομίας και των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης. «Το δώρο αυτό το έλαβε από έναν από τους επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών», διευκρίνισε το υπουργείο.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα τραύματα του αρχηγού της αστυνομίας είναι «ελαφρά» και ότι ο ίδιος παραμένει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Ένας πολιτικός υπάλληλος στο αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας φέρει επίσης ελαφρά τραύματα, για τα οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

«Η πολωνική πλευρά ζήτησε από την ουκρανική πλευρά να της δώσει εξηγήσεις», ανακοίνωσε το υπουργείο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, 18:43Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει