Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βρετανία συμβαδίζει με τις προβλέψεις


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 14:12

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι ο τωρινός αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων του Covid-19 είναι περίπου αυτός που είχε προβλεφθεί με βάση τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, άρα οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες προκειμένου να αξιολογηθεί εάν τα τοπικά lockdowns μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τον κορωνοϊό.

«Η συχνότητα που βλέπουμε στις περιπτώσεις ουσιαστικά αντιστοιχεί λίγο-πολύ σε αυτό που πιστεύαμε ότι θα ήμασταν», δήλωσε ο Τζόνσον αφού η Βρετανία ανακοίνωσε χθες 22.961 νέα κρούσματα του Covid-19. Σύμφωνα με τις Αρχές, η εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει σε τεχνικό πρόβλημα που καθυστέρησε τη μεταφορά 15.000 αποτελεσμάτων διαγνωστικών τεστ στο ηλεκτρονικό σύστημα.

«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι οι ελαφρώς χαμηλότεροι αριθμοί που είχαμε δει δεν αποτύπωναν πραγματικά την κατεύθυνση στην οποία θεωρούσαμε ότι ήταν πιθανόν να κινηθεί η ασθένεια, άρα νομίζω ότι αυτοί οι αριθμοί είναι ρεαλιστικοί», δήλωσε ο Τζόνσον. «Το κρίσιμο είναι ότι στις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, θα δούμε πιο ξεκάθαρα εάν κάποιοι από τους περιορισμούς που εφαρμόσαμε… εάν αυτό θα αρχίσει να λειτουργεί ούτως ώστε να περιορίσει τον ιό».

Το τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα διαγνωστικών τεστ στην Αγγλία έχει πλέον αποκατασταθεί και δεν αναμένεται να προκύψει και πάλι, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Τερίζ Κόφι, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 14:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει